Dieta cu struguri poate fi folosita ca o dieta rapida de slabit si la o cura de toxifiere. Boabele dulci ale strugurilor elimina rezidurile si apa retinuta in tesuturi, sustin buna functionare a rinichilor si a vezicii urinare si ajuta digestia.
Dieta cu struguri, fortifica organismul si intareste capacitatea naturala de aparare. Strugurii contin polifenoli si flavonoide, antioxidanti ce protejeaza inima si toate tesuturile.Cei mai importanti antioxidanti ce se gasesc in struguri sunt: taninul si resveratrolul.
Acesti antioxidanti joaca un rol important in prevenirea infectiilor virotice si bacteriene.
Fie ca au boabele inchise sau deschise la culoare, dieta cu struguri reprezinta mijlocul ideal de a obtine energie si vitalitate deorece contin minerale. Magneziul favorizeaza productia de enzime,
combate nervozitatea si nelinistea, amelioreaza problemele digestiei. Fosforul regleaza echilibrul acidobazic. Calciul este un ajutor impotrica stresului. Potasiul elimina surplusul de lichid depozitat in tesuturi. Fierul asigura aprovizionarea optima cu oxigen si alunga oboseala. Zincul stabilizeaza nivelul glicemiei. Fibrele mentin senzatia de satietate mai mult timp, stimuleaza digestia, reduc valorile colesterolului. Glucoza pune la dispozitia organismului energia de care acesta are nevoie, face sa dispara senzatia de foame.
Dieta de struguri este o dieta rapida de detoxifiere, Strugurii trebuie mancati la mesele principale dimineata, la pranz si seara cate 250 g. Intre mesele principale (in cursul dimineatii si dupa-amiaza) bea cate 200 ml suc de struguri amestecat cu apa.
Inainte de culcare bea aceeasi cantitate de suc de struguri ,diluat cu apa minerala.
Cumpara pentru dieta cu struguri, struguri ce nu au pete sau crapaturi. Prefera boabele mici, caci cele mari contin foarte multa apa.
In timpul dietei cu struguri pot aparea anumite simptome specifice eliminarii toxinelor (oboseala, greata , migrene).