Atat parintii cat si adolescentii isi doresc sa aiba o relatie buna, dar de multe ori obtin o relatie incordata. Acest lucru se datoreaza in special dificultatilor de comunicare. Parintii nu s-au obisnuit cu gandul ca adolescentul nu mai este copil si nici nu-l vad destul de matur cat sa-l considere adult. Intentia lor este buna, doresc sa-l protejeze si sa-l ajute sa mentina o directie buna in viata. Ar trebui sa inteleaga insa ca metodele folosite pana acum nu mai sunt eficiente.
Adolescentul la randul lui parcurge o perioada de schimbari intense. Nu se regaseste nici in copilul de ieri, nici in adultul de maine. Este instabil emotional si cauta vinovati. Astfel parintii ajung sa fie perceputi de multe ori ca o piedica in calea afirmarii lor. Exista metode de comunicare ce pot ajuta adolescentii sa depaseasca perioada dificila de tranzitie in care se afla. Acestea ajuta in responsabilizarea lor si in formarea unor relatii satisfacatoare intre parinti si copii.
Va invitam sa parcurgem informatiile pas cu pas.
Cum se administreaza picaturile in urechi la copil?
Copilul se va aseza pe o parte, cu urechea bolnava in sus. Puneti picaturile in asa fel, incat sa permita lichidului sa se prelinga in canalul urechii. Tineti copilul in aceasta pozitie, pana cand sunteti sigur ca picaturile nu s-au revarsat din canal. Rareori copilul are nevoie de antibiotice luate pe cale bucala.
Ca o masura de prevenire, la copiii care au facut aceasta boala se recomanda asa-numitele „dopuri de urechi” facute dupa masura, din material plastic si pe care le vor folosi cand vor inota sau vor face dus. Incercati sa evitati sa curatiti „ceara” care se acumuleaza, cu o scobitoare sau chiar cu un chibrit invelit in vata. Doctorul dumneavoastra va poate invata cum sa curatiti urechile copilului sau ce picaturi curatitoare de ceara acumulata sa folositi. Ca sa putem intelege de ce apar unele boli ale urechii la copii trebuie sa cunoastem cat de putin felul cum este ea „construita”.
Partea posterioara a nasului
Partea posterioara a nasului este legata de ureche (de urechea mijlocie) printr-un canal care se cheama Trompa lui Eustache. Deschizandu-se in timpul cascatului sau a inghititului, acesta permite aerului sa ajunga in urechea mijlocie si astfel sa se faca o presiune egala de ambele parti ale timpanului, care, precum probabil stiti, este o membrana subtire cu rolul de a fi o „bariera” in calea aerului si a impuritatilor dinafara. Dar, la copiii mici acest canal (care e vertical la adulti) este inca asezat in pozitie orizontala. Deci, lichidele care se formeaza in timpul infectiei si inflamatiei nu curg afara, ci fac staza (adica se asaza si stau pe fundul acestui canal), ele ajuta astfel foarte mult microbilor sa se inmulteasca. Microbii se afla astfel intr-un mediu favorizant.