Fiul meu a primit un suport pentru “ierbar”. Dupa ce i-am povestit ce vom face cu acel suport, am inceput sa adunam plante.
Eu ador plimbarile in natura, asa ca am inceput “vanatoarea” plantelor in timpul plimbarilor noastre prin paduri si parcuri. Strengarelul meu isi ia singur uneori o floare/frunza pentru ierbar, alte ori il intreb eu. Pentru ca “ierbarul” primit are planse mici si putine, mai avem putin si-l umplem. Cand o prietena a vazut ierbarul nostru, m-a intrebat: ” Ce faci acum cu aceste plante? Cum le vei pastra?”.
Atunci am inceput sa caut solutii, si am gasit – le voi pastra in rame foto. M-am gandit sa lipesc plantele adunate pe o coala mai groasa (acum sunt pe mai multe cartonase mici), sa laminez pagina respectiva si apoi sa o asez intr-o rama foto (ma voi apuca in curand de lucru). Binenteles ca toate aceste etape le voi parcurge cu fiul meu alaturi. In curand vom avea primul tablou din plante uscate :).
Ideea de ierbar
Acum, pentru ca m-a incantat ideea de ierbar, mai citesc articole referitoare la activitati cu plante pentru copiii. Am mai gasit o idee , si anume cu plante culese se pot face diverse fete, adica o fata zambitoare, una trista, etc. Astfel le putem povesti copiilor nostri mai multe despre emotiile noastre.
Aceste fete, decorate cu plante pot fi apoi presate si uscate (ca intr-un ierbar) si daca doriti le puteti transforma in tablouri sau poate le veti pastra doar laminate, in cutiuta cu amintiri pentru cel mic.
Asadar, spor la “vanatoarea” de plante!