Sucul de morcov este cea mai buna hrana pe care o poate primi organismul. Pentru un rezultat optim in dieta cu morcov, apeleaza la sucul de morcov. Morcovul este solvent natural al formatiunilor ulceroase si canceroase, antiinfectios, este bun pentru ochi, nas, gat, sinusuri si pentru organele respiratorii in general. Glandele endocrine au nevoie de substantele din sucul de morcov.
Sterilitatea, uneori, se combate cu acest mijloc. Pielea uscata, tulburari ale vazului, oftalmia, conjunctivita sunt datorate de lipsa substantelor gasite in morcovi. Acest suc este bogat in elemente alcaline: K, Na, Mg cantitati mici de Si si Cl, ce se echilibreaza perfect in activitatea interna a organismului.
Actiunea de ajutorare in ulcere si cancere este miraculoas, cu conditia ca orice zaharuri, amidonconcentrat (paine alba, produse de patiserie si cofetarie) si proteine animale (carne) sa fie eliminate din limentatie.
E posibil ca dupa consumarea de suc de morcov sa apara o oarecare suferinta. Este consecinta normala si semnul ca se incepe curatenia organismului si sucul de morcov e unealta necesara.
Este bine sa-ti amintesti cand te cuprinde oboseala sau vreo durere, ca intestinul gros este probabil pricina multor suferinte in organism, ca este imposibil sa functioneze bine daca omul traieste numai cu mancare conservata sau gatita.
Studiile au aratat ca cea mai buna hrana pentru intestin este sucul de morcovi sau sucul de apanac. Cantitatea de suc de morcov consumata este proportionala si dependenta si de calitatea sucului.
Preparat manual este necesar mai mult suc in dieta cu morcov, pe cand daca epregatit la storcator sau la presa, acelasi rezultat se obtine cu 1-2 litri de suc pe zi.
Sucul de morcov hraneste intregul organism, normalizand echilibrul chimic. Sucul de morcov intareste in special sistemul optic.
Un secret despre sucul de morcovi.
Sucul de morcovi contine provitamina A (betacaroten), foarte importanta pentru piele. Si pentru ca betacarotenul nu poate fi prelucrat de organism decat impreuna cu grasimi, „”lungeste”” sucul de morcovi cu o lingurita de smantana dulce sau cu o lingurita de ulei de floarea-soarelui. Acelasi efect il are si o lingurita cu varf de seminte de floarea-soarelui, consumate impreuna cu sucul.
Sucul de morcovi se bea o zi intreaga fara a manca ceva. Este o cura usor de suportat mai ales pe timpul verii. Daca tii un regim de slabit si kilogramele nu vor sa se dea duse, sucul de morcovi, sucurile in general, pun inj miscare metabolismul, detoxifiaza si ajuta la eliminarea reziduurilor.
Rezultatul: o forma fizica buna, o piele mai frumoasa, nervi mai putini si kilograme in minus. In functie de greutatea dorita, cura cu suc de morcovi se tine cel mult o data pe saptamana.