Tesatura din bambus – din cauza modului aproape organic prin care este cultivata planta din care este facuta aceasta tesatura, tesatura din bambus a castigat multa popularitate in randul oamenilor atenti la mediul inconjurator.
Multe produse diferite, cum ar fi prosoapele de baie accesorii, lenjerii de pat, si articole de imbracaminte sunt confectionate din aceasta tesatura.
Beneficiile tesaturii din bambus
- Tesatura din bambus este foarte moale, de fapt, cei care o vand sustin ca este la fel de fina ca matasea. Fibra plantei de bambus este rotunda si neteda, iar asta o face super moale.
- Planta de bambus are abilitatea naturala de a respinge daunatorii, deci nu are nevoie de multe pesticide pentru a creste.
- Fibrele de bambus nu sunt supuse prelucrarii chimice pentru a se crea tesatura; deci o poti purta fara grija alergiilor sau iritatiilor care pot aparea la nivelul pielii.
- Planta de bambus creste foarte repede; de fapt, este una dintre plantele care cresc extrem de repede. Este in continua crestere si creste din nou foarte rapid dupa ce este recoltata.
- Fibrele de bambus absorb apa. Deci daca traiesti intr-un mediu umed, acesta este materialul potrivit pentru tine. Gandeste-te la transpiratia pe care o va absorbi si care se va evapora din corpul tau.
- Tesatura din bambus respira iar bebelusul tau se va simti confortabil in vesmintele confectionate din acest material. Acest lucru se datoreaza structurii matrice cu fisuri microscopice.
- Tesatura din bambus este un material izolator. De fapt, se poate adapta la orice vreme.
- Tesatura din bambus este usoara, dar puternica.
- Tesatura din bambus se presupune a fi antibacteriana. De aceea, este potrivita pentru produsele pentru bebelusi precum servetele si prosoape.
- Tesatura de bambus se impleteste frumos pe corp.
- Tesatura din bambus este biodegradabila, prin urmare, cei care sunt preocupati de amprenta pe care o lasa tesaturile pe acest pamant, pot sta linistiti.
Bambusul sau bumbacul? Care material este mai bun?
Intrebarea acesta este gasita din ce in ce mai des. Cu toate ca sunt multe de discutat pentru dezbaterea acestui subiect, este bine de precizat ca ambele sunt materiale extraordinare.
Magazinul bebecool.ro care vinde doar haine de calitate premium pentru bebelusi si copii sustine ca dintre cele doua, bumbacul organic iese castigator. Iata si motivele:
Da, bambusul este un material extraordinar, ce nu necesita pesticide, creste FOARTE repede, nu necesita ingrasamant si necesita putina apa. Este o alegere excelenta.
Cu toate acestea, singura problema a bumbacului este ca necesita multa apa, insa acest lucru poate fi foarte usor rezolvat, cultivand bumbac intr-un mediu umed. Din acest motiv, aproape tot bumbacul este cultivat in India, in Moonsoon Valley.
Cu toate ca bambusul este cultivat si recoltat in mod organic, procesul de productie al acestuia nu este tocmai organic. Pe cand bumbacul poate fi folosit ca atare, imediat dupa recoltare. Asadar, daca bumbacul a fost cultivar si recoltat in mod organic, procesul de productie 100% organic il poate face superior bambusului. Mai mult de atat, este un material mai rezistent.
Acestea fiind spuse, bambusul este de asemenea un material extraordinar, cu mult superior materialelor din fibra sintetica, fiind totodata biodegradabil si eco-friendly.
Trebuie de asemenea sa luam in considerare faptul ca aici vorbim de bumbacul organic, nu bumbacul obisnuit, pentru care deseori se folosesc pesticide pentru tratarea sa.
Cum este fabricata tesatura din bambus?
Mai intai, tulpinele de bambus sunt taiate in bucati mici. Bambusul trece printr-un proces in care este transformat in pulpa de lemn. Aceasta pulpa de lemn este uscata in foi si aceste foi sunt apoi transformate in vascoza moale.
Viscoza este apoi prelucrata pentru a forma fire de bambus care vor fi utilizate pentru tesutul materialului de bambus.
Este tesatura de bambus organica?
Tesatura de bambus nu poate pretinde a fi o tesatura organica din cauza procesului de productie, insa are multe plusuri. Bambusul creste foarte repede si se raspandeste rapid pe suprafete mari, fara utilizarea fertilizantilor si fara a fi nevoie de pesticide.
Ce tipuri de tesaturi de bambus sunt disponibile?
- 100% bambus – aceasta este adevarata tesatura de bambus albastru, care este extrem de moale si se simte aproape ca matasea.
- Amestec de bambus si bumbac organic – este potrivit pentru serigrafie.
- Amestec de lycra/spandex si bambus – amestecul de lycra sau spandex cu bambus confera elasticitate tesaturii
Cum sa ingrijesti tesatura din bambus?
Citeste indicatiile de pe eticheta hainelor atunci cand trebuie sa speli tesatura de bambus. Majoritatea tesaturilor de bambus se micsoreaza dupa spalare cu 2-3%.
Se recomanda spalarea manuala a hainelor din bambus, pentru ca forma imbracamintei sa nu se deformeze.
Bambusul este sigur pentru bebelusul tau?
Fiecare parinte vrea sa-i cumpere copilului cele mai bune haine, facute din materiale moi si hipoalergenice. Daca esti parinte, probabil ai observat ca bambusul este folosit adesea in produsele pentru bebelusi, de la scutece pana la prosoape. Bambusul este la moda, dar este sigur?
Da! Nu numai ca este sigur, dar poate fi cea mai buna alegere pentru copilul tau, mai ales daca are pielea sensibila. Datorita nano-tehnologiei, tesatura din bambus este produsa rapid printr-un proces complet sigur, economic si igienic.
Acest proces furnizeaza diferite greutati si stiluri de fibre de bambus ecologice, care sunt utilizate in multe produse pentru copii, inclusiv lenjerii de pat, huse pentru saltele, insertii pentru scutece si prosoape.
Avantajele bambusului
Conform Bamboovillage.com.au, bambusul este una din plantele cu cea mai rapida rata de crestere. Odata ce este recoltat, acesta se poate reface intr-un an iar unele specii cresc chiar cate 120 cm pe zi! Este o planta care nu necesita ingrasamant pentru a creste.
De asemenea, nu necesita pesticide deoarece este are proprietati pesticide naturale. Acest lucru ii ofera un avantaj spre deosebire de bumbac, care necesita ingrijiri speciale.
Bambusul este 100% natural si biodegradabil, ceea ce il face unu din cele mai potrivite materiale textile.