Organismul nostru are nevoie de o alimentatie echilibrata, pentru a evita riscuri precum: supragreutatea, afectiunile cardiovasculare, cancerul. Lucrul acesta este posibil daca stii sa te alimentezi corect.
Site-ul nsotru este un site ce promoveaza o alimentatie sanatoasa, diete, regimuri si cure alimentare pentru un organism sanatos si un mod rational de a te hrani. Tine cont in dieta ta, de cateva masuri minime ce pot avea efecte mari asupra sanatatii si organismului tau.
Calitatea: Opteaza pentru alimente de buna calitate, proaspete si netratate, cum sunt alimentele “bio”. Fructele si legumele din dieta ta sa fie mereu proaspete.
Cantitatea: Chiar daca nu este indicata in mod expres, nu e musai sa cantaresti alimentele. Prepara o cantitate corespunzatoare, pentru dieta ta, aranjeaza mancarurile pe farfurii in asa fel incat sa fie placute vederii si sa savurezi constient fiecare imbucatura. Nu manca peste limita de satietate.
Orele de masa: Mananca regulat, la ore bine stabilite. Ia cina inainte de ora 17 si numai consuma dupa aceea nimic. Ce se intampla dupa ora 17? Daca numai mananci nimic dupa ora 17, organismul se gaseste noaptea, in jurul orei 1, intr-o stare de usoara hipoglicemie.
Daca n-ai dormi, la ora asta ti s-ar face foame, dar in somn se manifesta doar efectele pozitive ale hipoglicemiei: se mareste secretia hormonului de crestere (HGH). El activeaza arderea grasimilor, pielea devine mai ferma, iar mecanismul de refacere a celulelor lucreaza la
capacitate maxima.
Lichidele: A avea fluide suficiente in corp inseamna o buna functionare a tuturor organelor, articulatiilor, miscari corecte, elastice, usoare. O dieta sanatoasa cuprinde 2-3 l de apa sau ceaiuri neindulcite. Un alt aport de lichide sunt supele, ciorbele, legumele, fructele (acestea fiind costituite in mare parte din apa.
Consumul lichidelor din frigider in general nu este recomandat, pentru ca sunt prea reci si supun organismul la diferente mari si bruste de temperatura. Primul care sufera este tubul digestiv, putand sa apara indigestii.
Pentru persoanele supraponderale, consumul de lichide reci favorizeaza mentinerea greutatii sau cresterea ei. Dimpotriva, un pahar cu apa la temperatura camerei, baut inainte si dupa masa te poate ajuta sa scapi de cateva kilograme si iti poate asigura o mai buna digestie.
Completare: Sportul, trebuie sa insoteasca dieta ta de slabit. Fara sport, nu functioneaza literalmente nimic. Medicii sportivi au stabillit ca, potrivit constitutiei noastre, s-ar cuveni sa mergem cam sase kilometri pe zi . Pentru comparatie: o gospodina foarte activa, care mai si urca scarile blocului fara lift, nu depaseste doi kilometri.
Echipa noastra recomanda alimentatia sanatoasa, corecta, echilibrata si fara excese.
Tine cont ca: – un indice glicemic scazut au pestele,carnea, painea graham, ciocolata amaruie, merele, grepfruiturile, ciresele, castravetii si rosiile.
– un idice glicemic ridicat au cartofii, chipsurile, ananasul, bananele, dovleacul, porumbul, fasolea uscata , fursecurile, orezul alb, bomboanele si inghetata.