Oamenii se tem de refuz și de eșec.
Oamenii obișnuiți își inchipuie că oamenii care acum cunosc succesul, “au avut noroc”.
Ei bine, lucrurile stau altfel.
Dacă citești și analizezi viețile oamenilor de succes, tocmai ai să constați că toți, dar absolut toți, au în comun – multe eșecuri, foarte multe încercări nereușite, dezamăgiri, greșeli, din care s-au ridicat, au perseverat, nu au renunțat și au reușit.
Drumul spre succes nu este autostradă, nu este un covor roșu presărat cu petale de trandafiri, este un drum de munte, cu poteci înguste, abrupte , un drum pe care urci cu efort , transpirând , iar la capătul lui vine reușita.
Aceasta este diferența ,între ratați și învingători.
Învingătorii nu renunță niciodată, sunt capabili să treacă peste toate obstacolele, ies întăriți din aceste întâmplări,păstrează lecția din fiecare nereușită, obțin rezultate și de aceea lumea îi iubește.Felul în care oamenii reacționează la pierderi , modul în care gestionează eșecurile, aceasta este diferența între ratați și învingători.
Dacă acționezi ca o gânganie speriată și te smiorcăi când ai un eșec, nu e o soluție.Ai variant să analizezi ce nu ai făcut bine, să schimbi ceva, să te perfecționezi, să devii mai responsabil, mai atent la detalii și la oamenii din jurul tău(la energiile lor), și așa rezultatul va fi mai bun.
Nimănui nu îi place să fie refuzat…nici fetei care vinde flori, nici președintelui unei țări.E adevărat acest lucru.Un rol important îl are gestionarea emoțiilor.
O altă mare diferență între oamenii fără succes și cei care reușesc în viață , este modul în care își stăpânesc și își gestionează frica și mânia.
In concluzie-nu vă opuneți schimbării.Dacă vreți să aveți o viață mai bună, trebuie să faceți niște schimbări în interiorul vostru, să gestionați cu multă atenție emoțiile, care, poate uneori chiar vă copleșesc.
Dacă renunțăm să ne mai agățăm de ideile vechi, avem toate șansele să găsim o cale mai buna.
Refuzul sau eșecul reprezintă etape obligatorii ale succesului, cu condiția ca ele să reprezinte lecțiile învățate, un trecut care să nu dicteze viitorul, un moment de maturizare prin care emoțiile să îti devină prieteni și nu adversari, un timp al evoluției, al creșterii și al îmbunătățirii.