Fie că alegi să faci un copil în afara unei relații stabile, fie că ai ramas cu puiul tău în urma unui divorț, indiferent de motivul pentru care îți creşti singură copilul, trebuie să ştii că dincolo de situațiile dificile pe care de altfel le întâlneşti şi în viața de cuplu, există şi câteva avantaje deloc de neglijat.
Deşi nimeni nu îşi doreşte o astfel de situație, viața ne-a demonstrat de fiecare dată că avem o putere incredibilă de a ne adapta fiecărei situații.
Ca mamă singură, vei realiza că ai devenit dintr-o dată mult mai responsabilă, mai organizată, mai atentă la detalii, lucru de care bine înțeles va beneficia chiar micuțul tău.
Deşi sunt destul de multe provocări cărora trebuie să le faci față ca mamă singură, vei avea posibilitatea să decizi doar tu în privința micuțului, vei stabili un program, un buget doar pentru voi, aceste lucruri fiind deseori motive de discuții în contradictoriu în familiile cu mai mulți membri.
Mamele singure au nevoie de o maturitate emoțională mult mai stabilă, ceea ce cu timpul se va dovedi a fi un avantaj şi în alte situații de care cu toții ne lovim.
Pentru că pe lângă educația şi îngrijirea micuțului, vei fi prinsă inevitabil cu munca, treburile casnice şi alte chestii necesare unei femei, nu te vei comporta ca o mamă cloşcă, lucru de bun augur pentru orice copil. Astfel, el va căpăta mai devreme acea independență de care copiii mult prea corcoliți au parte destul de târziu.
Avantaj tu şi copilul tău!
Asumarea corectă a rolului de mamă singură, presupune o conștientizare și gestionarea cât mai bună a resurselor proprii de timp și de implicare în relația cu copilul.
Deasemeni, modul în care alegi să-i vorbeşti copilului despre propriul tată va defini adultul de mai târziu, iar tu vei fi o mamă fericită că ai reuşit să faci dintr-un pui de om, un OM mare
LUCREAZĂ-ȚI CORPUL ACASĂ, FĂRĂ ECHIPAMENTE SPECIALE, ÎN CÂTEVA MINUTE.
Chiar dacă nu reușim întotdeauna să ajungem la o sală de sport, pentru a ne întreține forma fizică avem totuși nevoie să nu renunțăm la mișcare, lucru pe care îl putem face și acasă, fără echipamente speciale și fără să alocăm prea mult timp pentru asta. După opt ore petrecute la birou, în fața calculatorului, puțină mișcare este benefică pentru corp și minte, iar la final ne vom bucura de energie pentru restul zilei, fie că ne ocupăm de copii, de treburile casnice, sau de orice alte lucruri care ne fac plăcere.
Tabata, cel mai eficient tip de antrenament, în doar 4 minute!
Antrenamentul Tabata implică reprize de efort intense, urmate de pauze extrem de scurte. Trebuie să executați un exercițiu la intensitate maximă, timp de 20 secunde, după care urmează o pauză de 10 secunde, totul de 8 ori (timp de 4 min.).
Abdomen sculptat în doar 8 aminute!
Pentru a obține un abdomen de invidiat nu este nevoie decât de câteva minute în antrenamentul zilnic. Execută aceste mișcări de 3-4 ori pe săptămână și rezultatele nu se vor lăsa așteptate.
Plank, antrenamentul pentru tonifierea întregului corp.
Exercițiul de tip plank este unul din cele mai eficiente exerciții pentru întregul corp. Este un tip de exercițiu izometric, adică implică contracția maximă a mușchilor într-un exercițiu staționar. Acest tip de exercițiu ajută la întărirea tuturor mușchilor mari ai corpului: abdomen, coapse, picioare, brațe, umeri, piept. De asemenea, întărește și mușchii care susțin încheieturile, însă de departe, beneficiarul cel mai de seamă al acestui tip de exercițiu este abdomenul.
Stai în poziția plank, timp de 60 de secunde, apoi repetă. După ce vei căpăta rezistemță încearcă să mărești timpul și numărul de repetări.
Câteva exerciții de stretching sunt obligatorii la finalul fiecărei sesiuni de antrenament.
Stretchingul îmbunătățește performanțele fizice generale ale organismului, reduce tensiunea și durerea musculară după efort, aducând o stare de bine întregului organism.