Tenul acneic este una dintre problemele pe care le întâlnim la orice vârstă. Acneea este o problemă complexă, iar mai devreme sau mai târziu, orice femeie poate să se confrunte cu aceasta. Cauzele apariției acneei sunt multiple, astfel că blocarea glandelor sebacee, praful, anumite activități hormonale, alimentația necorespunzătoare, ori chiar stresul, pot determina apariție ei.
Din fericire, acneea poate fi ținută sub control cu ingrediente naturale, măști de față preparate în casă, o alimentație cu multe legume și fructe, fără mâncăruri procesate, dar și cu o demachiere corectă zi de zi.
Cele mai bune 3 măști pentru tenul acneic:
- Mască de față cu iaurt, miere și suc de lămâie
- o lingură suc de lămâie
- o linguriță de miere
- o lingură de iaurt
Amestecă bine ingredientele și aplică masca pe față, mai ales pe zonele cu probleme. Lasă amestecul să acționeze 10 minute, după care clătește bine cu apă călduță. Sucul de lămâie este bogat în vitamina C și acid citric care va conferi strălucire pielii și elimină excesul de sebum. Mierea are efect antibacterian, iar iaurtul de calmare și hidratare a pielii.
- Mască de față cu scorțișoară și miere
- o linguriță de pudră de scorțișoară
- 2 lingurițe de miere
Scorțișoara este unul dintre cele mai bune remedii împotriva acneei, atunci când este combinată cu mierea de albine. Amestecă mierea cu școrțișoara până devine ca o pastă și aplică pe zonele afectate. Lasă această mască să acționeze 15-20 de minute, după care clătește cu apă din abundență.
- Mască de față cu bicarbonat de sodiu
- 1-2 lingurite de bicarbonat de sodium
- o ceșcuță cu apă
Amesteca bicarbonatul de sodiu într-o ceașcă de apă și aplică amestecul pe față. Lasă masca să acționeze 10-20 de minute, după care clătește bine cu apă călduță.
Aplică aceaste măști o dată pe săptămână, alternative. Efectele nu vor întărzia să apară. Și nu uita de demachiere!
Suc de soc pentru gusturi sofisticate
Pentru că în această perioadă putem face provizii de soc pentru ceai (unul dintre cele mai eficiente ceaiuri în lupta cu kilogramele), este neapărat să încercați şi siropul de soc, sau socata.
Dacă socata este o băutură pe care o preparăm pentru a fi servită ca atare, sucul de soc este mai concentrat şi poate fi servit în diluție cu apă plată sau minerală, în funcție de preferință. Pentru un plus de gust, putem adăuga puțină mentă proaspătă, astfel obținem o băutură sănătoasă cu un gust aromat.
Iată rețeta:
- 1 litru apă de izvor
- 800 gr zahăr brun, sau miere
- 3-4 lămâi
- 20 flori de soc
Mod de preparare
Se încălzeşte puțin apa pentru a putea topi mai bine zahărul, fără a o firbe. Adăugăm zahărul şi amestecăm foarte bine până când acesta s-a topit în totalitate.
Lămâile se spală foarte bine, se rade coaja, se taie în jumătați, după care se stoarce zeama.
Zeama de lămâie şi coaja rasă se adaugă peste apa în care am topit zahărul,după care adaugăm florile de soc spălate în prealabil sub un jet de apă rece.
Se amestecă şi dăm la rece în frigider pentru o zi, după care amestecăm bine şi mai lăsăm două zile la macerat.
După trei zile, sucul de soc se strecoară şi se depozitează la rece în sticluțe închise ermetic.
Savurați cu apă ori de câte ori doriți o băutură delicioasă şi sănătoasă.