Ingrediente
- o ceapa
- trei catei de usturoi
- 500 grame de carne de vita
- sare
- piper
- chimen macinat
- boia iute
- 500 grame de iaurt
- o lingurita de menta uscata
- 6-8 linguri ulei
- doua cepe rosii
- o rosie
- un castravete de sera
- patrunjel
Preparare
Se curata ceapa alba si usturoiul. Ceapa curata si un catel de usutori se toaca marunt dupa care se amesteca cu carnea de vita. Se condimenteaza cu sare, piper, boia si chimen, se formeaza chiftelute rotunde si putin aplatizate si se pun la rece.
Se strecora iaurtul prin strecuratoare si se pune intr-un castron. Se adauga restul de usturoi presat si se condimenteaza cu menta si cu sare.
Se prajesc chiftelutele in ulei incins pe toate partile. Se curata ceapa rosie, se taie felii. Se spala rosia si se taie in patru. Se spala castravetele si se taie felii. Se arnajeaza totul pe un platou si se decoreaza cu patrunjel. Sosul se serveste separat.