Tuturor ni se pare un preparat delicios. Sfatul nostru: va puteti gati pizza favorita, cu toppingul care va place cel mai mult: cu spanac, cu somon sau cu mozzarella si legume. Pofta buna!
Pizza cu somon afumat si mozzarella
Timp de preparare: 20 de minute.
Ingrediente:
- doua blaturi de pizza (32 cm)
- doua cepe
- o bucata branza mozzarella (125gr)
- patru linguri sos pesto
- 100 gr crema de branza
- 100 gr smantana fermentata
- 1/2 legatura de marar
- sare
- piper
- o lingurita suc de lamaie
- 200 gr somon file afumat
Preparare: Incingeti cuptorul pana la 250 grade C. Tapetati doua forma de pizza cu hartie si puneti in ele cele doua foi de aluat. Curatati ceapa si taiati-o inele. Scurgeti bucata de mozzarella si taiati-o cubulete.
Ungeti cele doua blaturi de pizza cu pesto, apoi presarati uniform mozzarella si ceapa. Coaceti blaturile de pizza timp de 14 minute, pe gratarul din mijloc.
Amestecati crema de branza cu smantana. Spalati si tocati mararul. Amestecati-l cu compozitia de branza si adaugati sare, piper si suc de lamaie. Ungeti cele doua blaturi cu amestecul de branza si presarati somonul file afumat.
Pizza picanta cu ardei iute
Timp de preparare: 20 de minute.
Ingrediente:
- un blat de pizza (congelat)
- doi ardei grasi (unul verde si unul rosu)
- 100 gr champignon
- patru rosii
- sase linguri de bulion
- doua linguri ulei de masline
- un varf de cutit sos tabasco
- 100 gr sunca feliata
- doua lingurite cimbru
- sase ardei iuti
- doua bucati de branza mozzarella (125 gr)
- sare
- piper
Preparare: Lasati blatul de pizza si se dezgheata. Spalati ardeii grasi, taiati-i in sferturi, apoi in felii subtiri. Spalati ciupercile sub jet de apa rece, curatati-le si taiati-le in felii subtiri. Spalati rosiile, curatati-le si taiati-le si pe acestea in felii. Inchingeti apoi cuptorul pana la 180 grade C.
Asezati blatul pe o forma de pizza tapetata cu hartie speciala, avand grija sa-l aranjati uniform la margine. Amestecati bulionul cu uleiul de masline si cu sosul picant tabasco, presarati sare si piper, apoi ungeti blatul cu acest amestec. Adaugati legumele, sunca, cimbrul si ardeii iuti intregi. Taiati mozzarella in felii si aranjati-le peste toping. Dati pizza la cuptor 30 de minute.
Pizza cu mozzarella, rosii si rucola
Timp de preparare: 50 de minute.
Ingrediente:
- 425 gr faina
- 1/2 cubulet de drojdie
- zahar
- 20 ml rosii in ulei (la borcan)
- 370 ml rosii decojite (conserva)
- o lingura pesto
- sare
- piper
- 200 gr branza mozzarella
- patru fire busuioc (tocat)
- 50 gr rucola (sau frunze de papadie)
- 200 gr rosii (proaspete)
Preparare: Sfaramati cubuletul de drijdie, presarati un varf de cutit de zahar si amestecati cu 50 ml apa calduta. Amestecati-l cu faina, framantati-l, apoi lasati-l 20 de minute acoperit, la cald, ca sa dospeasca.
Tocati rosiile din borcan, amestecati-le cu doua linguri de ulei, 100 ml apa, busuioc si 1/2 lingurita de sare si incorporati-le in aluat. Lasati-l la cald inca 30 de minute.
Scurgeti rosiile decojite din conserva si amestecati-le cu sos pesto. Impratiti aluatul in 4 forme (22 cm) unse cu ulei. Turnati sos peste fiecare blat. Spalati rosiile, taiati-le felii, ca si mozzarella, apoi asezati-le pe aluat. Incingeti cuptorul si coaceti cele patru pizza 30 de minute. Ornati cu rucola.