Aflati trei dintre cele mai delicioase si usor de preparat retete de desert pe baza de orez.
Prajitura cu orez
- Timp de preparare: 20 de minute;
- Timp de coacere: 30 de minute.
Ingrediente pentru patru persoane
- 200 grame de orez;
- 600 ml de lapte;
- doua linguri de unt;
- 70 grame de zahar;
- o lingura de rom;
- 50 grame de stafide;
- trei oua proaspete;
- un borcan de compot de caise;
- coaja rasa de lamaie si portocala.
Mod de preparare
- Orezul se fierbe cu lapte, putina sare, coaja rasa de lamaie si portocala si 100 ml de zeama de la compot.
- Dupa ce a fiert, se ia de pe foc, se adauga stafidele, galbenusurile, o lingura de rom si se amesteca.
- Albusurile se bat spuma tare cu 70 grame de zahar, apoi se adauga in orez, amestecand usor.
- Se unge o tava cu unt, se intinde un strat de orez, se pun caisele din compot, se intinde deasupra restul de orez si se introduce la cuptor pentru 30 de minute.
Budinca de orez
- Timp de preparare: 25 de minute;
- Timp de coacere: 35 de minute.
Ingrediente pentru patru persoane
- 750 ml de lapte;
- 250 grame de orez;
- 250 grame de branza de vaci;
- 100 grame de zahar;
- patru oua;
- 50 grame de unt;
- 350 grame cirese conservate;
- coaja rasa de lamaie;
- zahar vanilat.
Mod de preparare
- Se fierbe orezul in lapte, cu putina sare si coaja rasa de lamaie.
- Dupa ce orezul absoarbe tot laptele, se ia de pe foc si se lasa sa se racoreasca putin.
- Apoi se adauga zaharul, branza de vaci, ouale batute si fructele.
- Se ung cu unt patru castronele termorezistente si se umplu cu amestecut obtinut.
- Se aseaza castronelele pe o tava si se introduc in cuptor pentru 35 de minute.
Desert cu orez, fructe si frisca
- Timp de preparare: 25 de minute;
- Timp de coacere: 30 de minute.
Ingrediente pentru patru persoane
- 200 grame de orez;
- 750 ml de lapte;
- 70 grame de zahar;
- doua plicuri de zahar vanilat;
- 500 grame de frisca;
- un plic de intaritor de frisca;
- o cutie de compot de ananas;
- 100 grame de capsuni congelate;
- 200 grame de cirese sau visine congelate;
- un plic de gel rosu pentru tort.
Mod de preparare
- Orezul fiert se rastoarna pe un platou, aranjandu-l sub forma de dreptunghi. Se lasa sa se raceasca.
- Frisca se amesteca bine cu intaritorul de frisca, respectand indicatiile de pe ambalaj, se adauga ananasul scurs de zeama si se intinde peste stratul de orez.
- Deasupra se dispun fructele si se acopera cu gel rosu, preparat dupa indicatiile de pe ambalaj.