Fusta plisată, aparută în modă încă din anii 50’, acea fustă elegantă, feminină, pe care a purtat-o atât mama, cât şi bunica, este acum tot mai prezentă pe catwalkuri.
Fusta plisată a revenit de curând în modă, ceea ce m-a bucurat foarte tare, fapt pentru care mi-am achizitionat-o şi eu. Graţioasă, elegată şi feminină, fusta plisată poate fi purtată în orice sezon, atât vara cu sandale, cât şi în sezonul rece cu cizme şi ciorapi groşi.
Aceasta poate fi integrată cu uşurinţă într-un look office, alături de o camaşă, dar şi într-o ţinută de zi cu bluze în imprimeuri florale, ori uni, în culori care să contrasteze, adăugând accesorii statement de calitate.
Lungimea potrivită pentru o fustă plisată este cea midi, până la genunchi şi chiar puţin mai jos, pentru cele cu picioare lungi, deşi sunt şi modele de fuste plisate, mini sau lungi.
Fusta plisată este una dintre alegerile fericite pentru silueta androgină, însă cu puţină atenţie poate fi purtată astfel încât proporţiile să fie echilibrate.
Fie că alegeţi să purtaţi tocuri sau pantofi cu talpă joasă, fusta plisată se potriveste în orice context, conferind eleganţă şi senzualitate. Cu puţină ingenioyitate, fusta plisată poate fi elemental de plecare pentru o mulţime de ţinute chic.
Okroshka, un preparat savuros şi hrănitor, potrivit în zilele toride
Am descoperit de curând într-una dintre călătoriile mele prin ţară un fel de mâncare extrem de savuros, numai bun de servit vara în zilele toride, când mâncărurile prea grele nu sunt tocmai recomandate. Okroshka, căci aceasta este denumirea preparatului, este o supă rece tradiţională rusească pe care eu am avut plăcerea să o savurez la o terasă din Sibiu, într-o călătorie cu familia. Reţeta originală este preparată cu Kvass, o băutură rusească din pâine, însă pe plaiurile noastre aceasta se poate înlocui cu Kefir şi apă minerală.
Iată ingredientele necesare pentru supa Okroshka
- 2 l kefir diluat cu apă minerală
- 250 ml smântână
- 2 linguri oţet
- sare
- 1 legătură mărar tocat
- 3 fire ceapă verde tăiată mărunt
- 400 g piept de pui fiert tăiate cubuleţe
- 4 cartofi fierţi în coajă, curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe
- 3 ouă fierte tare taiate
- 3 castraveţi tăiaţi cubuleţe
Cum preparăm Okroshka?
Într-un castron mare se amestecă apa şi smântâna. Adăugaţi oţet şi sare după gust. Se adaugă apoi mărarul şi ceapa verde, tocate, şi amestecaţi. Puneţi toate celelalte ingrediente tăiate ( carnea, cartofii, ouăle, castraveţii) şi amestecati. Serviti rece.
Poftă bună!