miercuri, mai 18, 2022
  • Login
Maggy Blog
No Result
View All Result
-18 °c
  • Home
  • Beauty
    • Cosmetice
    • Make Up
    • Manichiură
    • Noutăți
  • Calătorii și vacanțe
  • Fashion
  • Lifestyle
    • Dieta / Exerciții
    • Ceaiuri
    • București
    • Rețete culinare
    • Sănătate
  • Vibe-uri pozitive
    • Blog Sale
    • Concursuri
    • Movisme
  • Home
  • Beauty
    • Cosmetice
    • Make Up
    • Manichiură
    • Noutăți
  • Calătorii și vacanțe
  • Fashion
  • Lifestyle
    • Dieta / Exerciții
    • Ceaiuri
    • București
    • Rețete culinare
    • Sănătate
  • Vibe-uri pozitive
    • Blog Sale
    • Concursuri
    • Movisme
No Result
View All Result
Maggy Blog
No Result
View All Result
Home Lifestyle

Brânza trăiește

by Monica
in Lifestyle
469 24
Brânza trăiește
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

La ora actuală, în lume există peste 1000 sortimente de brânzeturi. Brânza este un produs al laptelui; în general, laptele este compus din apă 80-90%, lactoză 4%, grăsime între 3 și 6%, cazeină între 2.5-5%, minerale 1%, alte proteine 1%.

Procesul de prelucrare al banzeiLaptele se coagulează fie prin intermediul bacteriilor care produc acid lactic, fie prin intermediul enzimei cheag. Alte bacterii și fungi intervin in procesul de prelucrare a brânzei.

Diferite tipuri de brânză sunt produse prin diferite modalități de coagulare a laptelui.

Diferiți compuși chimici dau diverse arome brânzei, după cum se poate observa în imaginea de mai sus.

Agenții patogeni ai brânzei alterează brânza, stricându-i gustul. Stafilococul auriu, Listeria și E. coli sunt agenți patogeni ai brânzei. Stafilococul auriu produce o toxină inainte de pasteurizare. În procesul de pasteurizare bacteriile mor, dar toxina rămâne și poate afecta sănătatea oamenilor.

  • Camembert – Brânza Camembert este prelucrată cu ajutorul fungusului Penicillium camemberti.
  • Roquefort – Brânza Roquefort este prelucrată cu ajutorul fungusului Penicillium roqueforti
  • Swiss cheese – Brânza elvețiană (Swiss cheese) este prelucrată cu ajutorul bacteriei propionibacterium.

Referințe

Articolul se bazează pe prezentarea Societății Americane de Microbiologie

Dexonline.ro

CAZEÍNĂ s. f. Substanță proteică aflată în lapte și care, coagulându-se, formează partea componentă principală a brânzeturilor
CHEÁG, cheaguri, s. n. 1. Ferment extras din sucul gastric al rumegătoarelor tinere și al copilului, care are proprietatea de a închega cazeina din lapte; chimozină, lactoferment. 2. Una dintre cele patru despărțituri ale stomacului rumegătoarelor, din care se extrage cheagul

No Result
View All Result

Cele mai noi articole

  • Brânza trăiește
  • Adevăr și mit despre rezistența la antibiotice
  • Cum protejam copilul de rujeola?
  • Coafuri de petrecere
  • Terapia cu lumina verde va poate ajuta cu migrenele?

Articole, dupa data

  • mai 2022
  • aprilie 2022
  • martie 2022
  • februarie 2022
  • ianuarie 2022
  • decembrie 2021
  • octombrie 2021
  • septembrie 2021
  • august 2021
  • iulie 2021
  • iunie 2021
  • mai 2021
  • aprilie 2021
  • martie 2021
  • februarie 2021
  • septembrie 2019
  • iunie 2019

Categorii

  • Beauty
  • București
  • Cosmetice
  • Dieta / Exerciții
  • Diverse
  • Diverse
  • Fashion
  • Lifestyle
  • Make Up
  • Manichiură
  • Movisme
  • Noutăți
  • Rețete culinare
  • Sănătate
  • Sănătate
  • Vibe-uri pozitive

INFO

  • Home
  • About
  • Archives
  • Contact

Categorii

  • Beauty
  • București
  • Cosmetice
  • Dieta / Exerciții
  • Diverse
  • Diverse
  • Fashion
  • Lifestyle
  • Make Up
  • Manichiură
  • Movisme
  • Noutăți
  • Rețete culinare
  • Sănătate
  • Sănătate
  • Vibe-uri pozitive

Etichete

Cel mai bun ulei afrodisiac de masaj Masaj Sex shop Romania uleiuri de masaj Ulei afrodisiac masaj in Sex Shop
  • Home
  • About
  • Archives
  • Contact

© 2022 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.

No Result
View All Result
  • About
  • Contact
  • Home 1

© 2022 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In