Sa gatim – Galuste de gris perfecte

Cum facem:


3. Batem pana albusul sta teapan si curge greu de pe lingura. Cam asa ar trebui sa arate:
4. Adaugam galbenusul frecat cu uleiul:
5. Incepem sa amestecam pale-pale, de sus in jos:


7. Amestecam la fel, de jos in sus, pale-pale (vedeti cum tin furculita):
8. Dupa ce am pus tot grisul din punga, a rezultat amestecul acesta:
Este cam subtire, curge usor de pe lingura, asa ca mai adaugam gris:
9. Am ajuns la consistenta dorita, e ca o smantana mai groasa. Daca o faceti prea moale, galustele se dezintegreaza.
10. Supa fierbe,
11. Dam focul la mic si incepem sa luam cate putin din compozitie si adagam in oala:
12. Asa arata dupa ce am pus toate galustele:
13. Lasam la mic si acoperim pentru cateva minute minute
14. Cu o miscare, intoarcem fiecare galusca
Unele cu burta in sus, altele asteapta la rand 🙂
15. Inchidem focul si lasam acoperit pana la servire.
16. Asa arata in final, in castronas 🙂


Yumm, Megutz, foarte fain. Mie doar prima oara mi-au iesit bine, a doua oara ghiulele si am renuntat. Acum o sa incerc iar cu metoda ta :*
Sa incerci – albusul batut garanteaza reusita 🙂 ai grija sa nu pui prea mult gris, vezi tu textura – nici prea moale, dar nici sa stea lingura teapana in amestec :))
Pupicelus, te astept cu impresii 🙂
Gata, le-am executat! Au iesit perfecte! Poate un pic de gris in plus ar fi trebuit, nu s-au dezintegrat dar sunt foarte foarte pufoase si usurele. ce bine, supa cu galuste este preferata mea si mi-era tare ciuda ca nu-mi ies :*
Yay! Ma bucur ca au iesit! de-acum, la galuste inainte! :))
te pup.
uite chiar o sa incerc ca intotdeauna am probleme cu galustele….
[…] M-a multumit rezultatul, asa ca va invit sa-mi fiti alaturi la o noua reteta in imagini :. Galuste pufoase am facut, facem si taitei si gata, ciorbele si supele sunt la putere In primul rand, avem nevoie […]
Arată foarte bine,de obicei eu le fac ca in prima descriere,însă m-ai făcut tare curioasă,data viitoare o sa incerc si a doua variantă. Ps :având in vedere ca eu stau f mult in bucătărie imi pica foare bine articolele despre si cu mâncare😃😍
Mmm ce bine arata!!!! Se vede ca sunt pufoase si gustoase!
Da <3
Vai Ce bune mi-au ieșit cu rețeta data de tine varianta a doua, o nebunie ! Mulțumim ptr rețeta
Carmen, ma bucur tare mult sa aflu asta! La galuste inainteeeeeee! 🙂 Pupici, sa va fie de bine!