Apa termală: zece moduri în care o poţi folosi

Apa termală este un produs care nu îmi lipseşte din nicio geantă. Mi se pare extrem de utilă, mai ales în timpul verii, când temperaturile urcă, urcă şi iar urcă, iar noi simţim că ne topim! Mai mult, de când cu fetiţa, a mai căpătat întrebuinţări, aşa că atunci când spun că dau de ea peste tot (în rucsac, în gentuţa ei cu schimburi, în geanta mea), chiar nu exagerez. Aşa că azi vă voi povesti despre apa termală şi vă voi scrie zece moduri în care o puteteţi folosi.

În primul rând, trebuie să ştiţi că apa termală este o apă pură 100% care provine din izvoare termale aflate la mare adâncime. În drumul ei către suprafaţă, se îmbogăţeşte cu săruri, minerale şi dioxid de carbon, ceea ce o face atât de benefică pielii.

Apa termală are efecte anti-inflamatorii, anti-iritante şi calmante.

Apa termală: zece moduri în care o poţi folosi

La ce pot folosi apa termală? Cum utilizez apa termală astfel încât să mă bucur de toate efectele ei benefice?

  1. Aplică apa termală dacă observi iritaţii cutanate. Produsul calmează cu succes iritaţiile pielii!
  2. Apa termală poate fi folosită şi de bărbaţi după bărbierit.
  3. Foloseşte apă termală după expunerea la soare pentru calmarea pielii.
  4. Apa termală poate fi folosită în rutina de îngrijire a tenului ca tonic, dar şi ca produs hidratant, aplicat pe pielea curăţată în prealabil.
  5. Pe cealaltă parte, apa termală ajută şi la fixarea machiajului, dacă pulverizezi câteva pufuri pe ten după ce ai terminat de aplicat produsele cosmetice.
  6. Dacă faci sport, câteva pufuri de apă termală vor fi mană cerească, crede-mă! De fapt, oricând ai nevoie de reîmprospătare, fâsâie de câteva ori şi bucură-te de senzaţia fresh! (dacă poţi ţine produsul la frigider înainte de a-l utiliza, cu atât mai bine)
  7. Atunci când schimbi bebeluşul de scutecel! Prefer apa termală şerveţelelor atât de parfumate.
  8. În cazul în care te pişcă vreo insectă… fâs fâs rapid!
  9. Pentru a catifela pielea.
  10. Apa termală e maaaaai ceva decât o cafea tare, pentru că te trezeşte instantaneu. Pulverizează pe ten şi spune-mi dacă e aşa sau nu!

Cum aleg o apă termală? Contează brandul sau mă uit la etichetă?

Pe piaţă există o multitudine de ape termale ambalate în flacoane spray de diferite dimensiuni. Ceea ce face ca apele termale să fie diferite între ele nu este neapărat brandul, ci provenienţa. Aceasta le conferă o compoziţie diferită, unică, naturală. Aşadar, priveşte cu atenţie eticheta pentru a afla ce concentraţie de minerale are. Iată câteva exemple:

Apa termală Vichy contribuie la procesul de regenerare a celulelor pielii, în timp ce calmează şi elimină eficient toxinele din piele. Este îmbogățită în mod natural cu 15 minerale esențiale.

Apa termală: zece moduri în care o poţi folosi

În schimb, apa termală Avene este mult mai bine tolerată de copii prin prisma pH-ului neutru şi are un efect emolient, anti-inflamator şi luptă pentru reducerea sensibilităţii pielii.

Apa termală: zece moduri în care o poţi folosi

Ivatherm este o apă termală ce provine din provine dintr-un izvor termo-salin, Hercules I, colectarea având loc la ieşirea din stâncă. Izvorăşte de la 2000 m adâncime prin pereţii de rocă ai muntelui, într-o zonă nepoluată, fară industrie. Are efect de calmare, fiind potrivită pentru toate tipurile de ten.

Apa termală zece moduri în care o poţi folosi

La Roche Posay este foarte bogată într-un antioxidant natural numit seleniu, care neutralizează radicalii liberi. Protejează împotriva radiaţiilor ultraviolete (însă asta nu înseamă că înlocuieşte SPF-ul!).

Apa termală: zece moduri în care o poţi folosi

Cum se aplică apa termală?

Apa termală se găseşte în flacoane tip spray, aşa că trebuie să agiţi bine produsul înainte de a-l pulveriza. Păstrează o distanţă de 15-20 cm şi apasă cu încredere! Foarte important: produsul trebuie tamponat cu un şerveţel, nu trebuie lăsat să se usuce pe piele.
Poate fi aplicat atât pe ten, dar şi pe întreg corpul.

De unde cumpăr apă termală?

Apa termală poate fi cumpărată din farmacii, dar comodă cum mă ştiţi, vă spun că găsiţi pe eMAG o mulţime de branduri şi modele. Sunt la un click distanţă :).  Spray-urile pot fi cumpărate atât în formate mari (200 ml, 300 ml, 500 ml), dar şi travel size (perfecte de strecurat în geantă) de 50 ml.

Voi folosiţi apă termală? Pe ce principii o alegeţi? Care este brandul vostru preferat?

Vă pup şi vă trimit un zâmbet!

Comments

Related Posts