Noutăţi Bioderma: Atoderm SOS Spray

Zilele acestea, Bioderma a lansat Atoderm SOS Spray, un produs destinat îngrijirii pielii uscate, foarte uscate sau atopice. SOS Spray este un produs care calmează mâncărimea pielii, instalând senzaţia de confort care durează până la şase ore.

Despre produsele gamei Atoderm v-am vorbit şi acum un an, în articolul Realitate sau mit – O poveste Atoderm cu final fericit, aşa că astăzi mă voi axa doar pe noul produs.

Atât adulţii, cât şi bebeluşii pot avea piele (foarte) uscată. De aceea avem nevoie de produse de îngrijire formulate special în acest sens. Diagnosticul de dermatită atopică este cea mai răspândită formă de dermatită şi reprezintă o afecţiune a pielii, manifestată prin deshidratarea stratului cutanat. Pot apărea şi senzaţia de mâncărime, iar aspectul şi textura pielii pot suferi modificări. O dermatită atopică poate aduce cu sine un aspect solzos, o piele crăpată sau descuamată. Cauzele sunt multiple la adulţi, însă la bebeluşi s-a demonstrat că deficienţa de vitamina D3 din sarcină este responsabilă de declanşarea dermatitei după naştere.

Noutăţi Bioderma: Atoderm SOS Spray

Cum poţi trata dermatita atopică?

Mergi la medic – el îţi va da un tratament (pe termen lung, să ştii) personalizat. Însă în afară de acest tratament, iată câteva sfaturi pentru a ţine dermatita atopică sub control:

  • nu fă băi fierbinţi, care usucă şi mai rău pielea!
  • dacă eşti fană lână, am veşti proaste: lâna şi materialele sintetice nu sunt potrivite persoanelor care suferă de dermatită atopică. Alege în schimb bumbacul şi hainele lejere, în care nu te poţi supraîncălzi!
  • evită detergenţii şi produsele foarte parfumate. NU bombe de baie efervescente, NU loţiunilor extrem de parfumate, NU balsam de rufe. Alege produse cât mai naturale pentru spălatul hainelor şi pentru îngrijirea pielii!
  • fă mişcare cât mai multă în aer liber;
  • menţine-ţi o greutate normală; se pare că la persoanele care au câteva kilograme în plus, simptomele dermatita atopică se accentuează.

De ce să ai mereu în casă Atoderm SOS Spray, chiar dacă nu ai probleme de dermatită severă?

  • produsul este sub formă de spray, ceea ce înseamnă că poate fi pulverizat în orice situaţie şi loc;
  • se absoarbe rapid în piele, calmând pruritul, mâncărimea (unde e cazul) în 60 de secunde. Cred că e perfect de aplicat peste o pişcătură!
  • are o textură uşoară (doar e spray, nu?), nu rămâne lipicios.

Atoderm SOS Spray de la Bioderma este disponibil în varianta travel size de 50 ml, dar şi în flacon mare de 200 ml. Întreaga gamă de produse poate fi găsită online aici, dar şi în farmacii şi drogherii din toată ţara.

Noutăţi Bioderma: Atoderm SOS Spray

Voi aveţi probleme cu pielea uscată? Este mai accentuată senzaţia de piele care strânge iarna sau în ce anotimp? Care este experienţa voastră?

Vă pup şi vă trimit un zâmbet!

Comments

Related Posts