Cum îţi îngrijeşti părul iarna

A venit, a venit iarna… acoperă-mi inima părul cu ceva… Pentru că daaaaaaa, şi iarna părul are nevoie să fie acoperit şi îngrijit! Mereu vă bat la cap că vara trebuie să îl acoperim, însă nici iarna nu îi este prea bine dacă îl lăsăm de izbelişte.

Şi dacă tot a venit frigul, fix despre frig şi păr vreau să vă povestesc un pic. Zilele acestea am desfăcut produse noi, aşa că vi le arăt şi pe ele şi vă spun cum despre cum poţi să îţi îngrijeşti părul iarna. Sau, cel puţin, ce şi cum fac eu acum.

În primul rând, am început din nou să îmi fac măşti. Timid, după o întrerupere de un an şi ceva (pentru că bebeluş şi timp liber care tindea spre -infinit). Acum folosesc mai mult uleiuri, pentru că oricât aş bate găinile, nu fac ouă – aşa că lăsăm pentru la vară gălbenuşul. Pe lângă clasicul ulei de ricin, adaug ulei de migdale dulci, vitamina A, vitamina E, ulei de măsline şi ulei de argan. Se pare că pe lângă beneficiile sale, ar ajuta şi la îndepărtarea mătreţii şi la îmbunătăţirea circulaţiei la nivelul scalpului.

În al doilea rând, când îmi spăl părul, nu folosesc apă fierbinte. Da, mă bălăcesc în apă de 789 de grade (ca să mă învăţ cu smoala din cazan care mă aşteaptă), însă când pun duşul în păr, reglez temperatura apei. Apa mai rece înlătură mai rapid spuma şi balsamul. Tocmai am desfăcut sticloanţele acestea de Syoss Keratin Hair Perfection – şampon şi balsam, pe care le-am primit la Beauty Bloggers Secret Santa. Sinceră să fiu, nu cred că o să am răbdare să le consum. Poate doar dacă o să îmi placă în mod deosebit.

Dacă până acum nu îmi uscam mai deloc părul – serios, o dată-de două ori pe an foloseam foehn – de când cu copchil, am mai schimbat lucrurile. Aşa că am scos din cutie frumuseţea asta de foehn Remington Keratin Protect. Aş zice că e un fel de avion printe foehn-uri datorită cheratinei şi uleiului de migdale din inelul uscătorului. Generează ioni care ajută ca părul să nu se electrizeze, are cinci setări de temperatură şi motor de 2200 W. Pe scurt, e şmecher şi îl folosesc fără reţinere atunci când e cazul. Ehe, ce am mai fugit eu de foehn până acum! Not anymore, ladies, not anyzmore.

Un alt produs pe care am început să îl folosesc este masca revitalizantă angi-aging Phytodensia pentru volum. Produsul acţionează asupra scalpului şi aşa ajută la dezvoltarea unui mediu favorabil creşterii firului de păr. Mai sănătos, mai strălucitor. Acu’ nu ştiu dacă voi deveni Rapunzel de pe plaiuri mioritice, dar la cât mă trage cea mică de păr, ar fi bine ca firul să fie prieten mai bun cu scalpul. Dacă nu se poate, măcar miroase mişto tare şi are textură plăcută.

Iar în final, dragile mele, am început să port căciulă. Gata, nu mai sunt domnişoară 😀 – confortul primează. Aşa că am căciuliţă cu moţ de la Meli Melo!

Eiiii şi gata, acestea sunt noutăţie din viaţa părului meu.
foto

Tu cum îţi îngrijeşti părul iarna? Cum aveţi grijă de podoaba capilară cu care v-a înzestrat natura?

Vă pup şi vă trimit un zâmbet!

Comments

Related Posts

3 Discussion to this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Eu imi usur parul doar pe timpul iernii si se simte ca e mai uscat. Am auzit de produse pentru protectia termica, dar n-am folosit niciodata. Masti imi fac la fiecare spalare, parul meu fiind decolorat are mereu nevoie de hidratare.

 2. Maria I. says:

  Buna Adina!

  La mine e cam asa: masti, uleiuri , sampon bland cu scalpul si cam atat. La foehn nu pot renunta
  Parul meu trece printr-o perioada nefasta: cade mult, vopseaua nu-i mai prieste, varfuri uscate, nu mai vrea si pace. :))))
  Sper sa-i treaca cat mai repede, caci
  altfel sunt nevoita sa ma tund.
  Pupici