Mexic, o destinaţie exotică perfectă pentru luna de miere

Rochia pe care ai visat-o toată viaţa. Pantofii turnaţi pe picior, pentru dans nebun toată noaptea. Voaleta (sau voalul?) care aduce un strop mister, prinsă aşa, uşor, într-o parte. Buchetul din florile tale de suflet. Sclipiri discrete în bijuteriile pe care le-ai căutat mult, mult, până le-ai găsit şi-ai simţit că ele completează puzzle-ul perfect al nunţii tale. Şi el… da, el, cel căruia i-ai spus că da, vrei să fiţi împreună mereu, până la adânci bătrâneţi.

Mai lipseşte ceva din nebunia ecuaţiei pe care încerci să o rezolvi? Ahh, da! Luna de miere, draga de ea, mult-aşteptata şi mult-dorita lună de miere! Cu siguranţă se regăseşte şi ea pe lista ta de “to do”. Pentru că după ce totul se va fi terminat, veţi vrea să fugiţi în lume doar voi doi, nu e aşa?

Însă care ar fi destinaţia potrivită pentru a sărbători cât mai frumos şi memorabil acest eveniment? Poate că nu îţi vei mai aminti că faţa de masă a fost albă, imaculată, sau că în buchet ai avut cinci trandarfiri, două cale şi treizeci de fire de frezii, însă cu siguranţă le vei povesti tuturor (poate şi nepoţilor, ehehehe) despre luna voastră de miere.

Aşadar, ce ai spune dacă ai alege o destinaţie mai deosebită, un răsfăţ, pentru luna de miere?

Te provoc să facem un exerciţiu: fură câteva secunde din cotidian şi evadează. Închide ochii şi imaginează-ţi un nisip alb, atât de alb şi fin, încât nu ştii dacă picioarele păşesc pe făină. Un soare cald te atinge uşor, în timp ce priveşti în zare c-un zâmbet agăţat de buze. Cât vezi cu ochii, marea e pictată cu nuanţe de verde-turcoaz-albastru, iar frunzele palmierilor adie uşor. Sau stai, e un cocotier acela? Nu ştii exact, dar ai pe cine să întrebi – localnicii sunt tare amabili şi săritori.

Viitoare doamnă, ce ai spune dacă aţi merge în luna de miere în Mexic? Pentru că da, în Mexic poţi găsi plaja pe care ne-am plimbat cu gândul un pic mai devreme. Pe Isla Mujeres, prin Riviera Maya… asta pe lângă multitudinea de alte activităţi pe care le puteţi face.

De ce să alegi această destinaţie pentru luna de miere?

Mexicul nu înseamnă doar Jose Armando, tequila şi burrito. Dimpotrivă! Fie că sunteţi un cuplu care preferă plimbările romantice pe plajă sau fie că sunteţi o fire activă şi curioasă, cu siguranţă nu veţi avea timp să vă plictisiţi.

Vremea este foarte bună în majoritatea timpului, iar dacă veţi avea parte de ploaia, cu atât mai bine: experimentaţi din plin climatul tropical.

Ce puteţi face în Mexic:

 • Plajele sunt incredibil de frumoase şi potrivite unor proaspeţi căsătoriţi aşa ca voi (spre exemplu, Playa del Amor), iar unele dintre ele sunt sălbatice – descoperiţi-le împreună!
 • Mergeţi într-unul din tururile care vă vor duce pe urmele vechilor incaşi – poate la piramida Chichen Itza sau la Coba. Locurile sunt fascinante, iar ghizii au multe poveşti de împărtăşit;
 • În cazul în care preferaţi parcurile acvatice/tematice, Xel-ha şi Xcaret pot fi două alternative foarte bune;
 • Pregătiţi-vă ochelarii de snorkeling – lumea subacvatică vă va fascina cu siguranţă;
 • Cenotes-urile (un fel de peşteri în care puteţi înota) sunt specifice Mexicului, aşa că trebuie să fie pe lista voastră de “must visit”;
 • Ascultaţi mariachi! Cântă atât de frumos!
 • Mâncarea autentică este delicioasă: la tamales înainte!

Chichen Itza:

***

Pfff… acum, că am scris toate astea, pare că “it’s been 84 years…”… Dar nu e chiar aşa! Îmi amintesc fiecare zi din vacanţa noastră în Mexic şi mai vreau. A fost atât de intens, de nou, de incredibil! Abia aştept să crească fetiţa mea pentru a putea merge din nou acolo, de această dată în formulă trio!

Dar voi? Ce credeţi că ar spune viitorul soţ dacă i-aţi spune „Vamos a la playa en Mexico!”?

Vă pup şi vă trimit un zâmbet!

Comments

Related Posts

4 Discussion to this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Federova says:

  Si mie mi-ar placea tare mult sa mergem in formula de 3 :D. Dar probabil ca e super scump si nu stiu daca ne-am incumeta …dar cine stie ce-o mai fi..
  Te pup!

  • Ce e drept, nu stiu preturi pentru trei :). Insa pentru doi pornesc de la 1000 eur/persoana, ceea ce nu mi se pare asa mult avand in vedere ce ofera si cat de departe e.

 2. Stiu ca prietenul meu ar spune “HAI, maine plecam!”, acum trebuie doar sa mai rezolvam partea cu casatoria :)). Cred ca aici nu s-ar hotari asa rapid.