Prăjitură cu vişine

Iunie, ce-mi faci tu mie? Ai venit la pachet cu bucurii multe, printre care şi vişinele! Nici nu ştiu cum să vă spun cât de mult îmi place gustul acrişor al vişinelor într-un aluat dulceag. Aşa că de îndată ce am dat de un vişin care râdea în soare, m-am echipat cu cele necesare şi am purces la cules. Parcă şi simţeam aroma de prăjitură cu vişine pe care urma să o prepar…

De data aceasta, am ales să fac un alt tip de aluat. Şi pentru că ştiţi deja reţeta de prăjitură pufoasă cu vişine, m-am gândit că nu ar strica şi o altă variantă. Nu de alta, dar sunt sigură că multe dintre voi iubiţi vişinele şi suntem în plin sezon, ar fi păcat să nu vă scriu reteţa asta simplă, simplă şi rapidă.

Ingrediente necesare pentru o tavă de prăjitură cu vişine:

  • 300 ml lapte (am făcut de mai multe ori prăjitura, iar uneori nu am avut lapte şi am pus Sana sau… Activia :). A fost perfectă);
  • 100 ml ulei cocos (poate fi tot de floarea soarelui, eu am vrut ceva mai parfumat);
  • 50 ml ulei floarea soarelui;
  • 3 ouă;
  • 200 g zahăr (eu am pus 150 g alb şi 50 g brun);
  • 375 g făină;
  • un plic praf de copt;
  • 500 g vişine fără sâmburi, scurse bine. Eu le-am scos sâmburii cu un pai şi a mers tare repede.

Cum faci prăjitură cu vişine:

Într-un bol încăpător punem pe rând: laptele, ouăle, uleiul şi zahărul. Mixăm bine, cât să se topească zahărul. Apoi adăugăm făina şi praful de copt.

Aşezăm o foaie de copt pe tavă şi punem jumătate din compoziţie. Adăugăm şi vişinele (peste care am pus puţină făină şi am amestecat), apoi restul de compoziţie, iar vişine. Păi dacă vrem scandal, scandal să fie, nu?

Dăm la cuptorul preîncălzit la 175 grade pentru 40 de minute. Dacă e tava mai mică şi prăjitura mai înaltă, lăsaţi mai mult timp la cuptor. Este gata când trece testul scobitorii sau suprafaţa prăjiturii este fermă.

Este minunată, vă zic drept! E uşor umedă, pufoasă şi la noi a dispărut din tavă în aceeaşi zi. Dacă o încercaţi, vă aştept cu impresii!

Vă pup şi vă trimit un zâmbet!

Comments

Related Posts

2 Discussion to this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Mi-ai facut mare pofta la prajitura cu visine. Cred ca in weekend o prepar si eu. Te pup.

Fii la curent cu tot ce mişcă pe FromMegwithLove.Ro! Hai şi pe Facebook: