Antrenamente XBody sau cum să slăbeşti rapid în şedinţe de 20 de minute

Bună dimineaţa, bună dimineaţa, bună dimineaţa. A fost bună, pentru că am reuşit să rezolv o mulţime de lucruri de dimineaţă. Am plecat de la 8 de acasă (că doar domnişoara Fundiţă îmi dă trezirea de la 7), iar pe la 11 deja rezolvasem ce îmi propusesem. Şi cum urcam eu vioaie scările de la metrou, mi-am amintit că v-am promis că vă voi scrie impresia mea despre cele câteva antrenamente XBody la care am fost înainte de Paşte.

Că m-a lovit curiozitatea în legătură cu acest tip de antrenament v-am spus şi în articolul Vreau să slăbesc! Ce fac? Aşa că nici una, nici două, am mers la câteva şedinţe înainte de Paşte.

În primul rând, trebuie să vă spun că am ales să merg la cei de la Pure Shapes, pentru că de acasă şi până acolo am făcut cam 15 minute. Pentru mine acesta este un mare plus, pentru că nu pot lipsi foarte mult de acasă. Nu am mers cu maşina, pentru că autobuzul a circulat exemplar şi mă lăsa fix în faţă, astfel că am evitat căutatul unui loc de parcare.

Cum ajungi la Pure Shapes? Cel mai simplu e să iei autobuzul. De la Unirea până la ei sunt fix două staţii. Pe care poţi să le faci şi pe jos, pentru încălzire. Ca punct de reper, Gloria Jeans Caffe este foarte aproape. În imediata apropiere se află un gang, scara este pe stânga. Urci la etajul 1 şi…

Ce se întâmplă la prima şedinţă de electrostimulare XBody la Pure Shapes:

Pe mine m-a preluat Raluca, unul dintre antrenorii de acolo. Mi-a făcut o scurtă prezentare a sălii (o pot numi aşa?) – aici e baia, aici ai prosoape curate, aici e vestiarul – iar mai apoi m-a cântărit şi m-a măsurat. Fiind prima şedinţă, habar nu aveam cum trebuie să mă îmbrac, aşa că am luat o bustieră, colanţi de sport şi un tricou. Ce nu ştiam eu e că acolo primeşti haine speciale, peste care va fi pus echipamentul, aşa că puteţi merge şi în blugi, de exemplu. Îi daţi jos şi primiţi hăinuţe curate. Este bine ca bustiera să fie mai subţire sau sutienul fără burete.
După ce v-aţi schimbat, urmează echiparea! Îmbrăcaţi echipamentul cu ajutorul antrenorului şi apoi sunteţi conectate la aparatul de XBody. Electrozii sunt plasaţi pe fiecare grupă de muşchi, astfel încât vei lucra întreg corpul.

Ce anume se întâmplă într-o şedinţă de electrostimulare XBody:

Eu am mai fost la electrostimulare (şi masaj) în tinereţe, aşa că ştiam cam la ce să mă aştept. Însă dacă voi nu aveţi experienţă anterioară, nu trebuie să vă speriaţi. Veţi începe o alergare uşoară, pe loc, iar antrenorul va seta intensitatea impulsurilor pentru fiecare zonă în parte. Nu vă sfiiţi să începeţi cu o intensitate mai mică – spre exemplu, eu am început cu 20-25%. O veţi creşte treptat.
Urmează să efectuaţi o serie de exerciţii pentru braţe, abdomen, picioare, pe parcursul a douăzeci de minute. La final veţi avea parte de câteva minute de masaj (tot electro!). Este bine de ştiut că după antrenament puteţi face un duş – aveţi prosoape curate, cu ce să vă uscaţi părul etc.

Cum mi s-au părut aceste antrenamente XBody:

Pfaaai, după prima şedinţă am decretat: sunt sora mai mare a lui Pinocchio! Tremuram din toate încheieturile şi am avut febră musculară vreo două zile. Însă trebuie să vă amintiţi că eu nu am făcut mai deloc sport în ultimul an (nu se pune împinsul căruciorului, nu? La naiba!), aşa că era ceva de aşteptat. Uşor uşor, aceasta a trecut, iar eu am putut să execut mult mai corect exerciţiile.

Ce rezultate am obţinut în urma şedinţelor de electrostimulare musculară XBody de la Pure Shapes:

Am fost de vreo opt ori, timp în care am mai slăbit vreun kg şi am pierdut câţiva cm în talie. Nu vă pot spune exact dacă responsabile pentru aceste schimbări au fost antrenamentele de electrostimulare musculară, masajele anticelulitice şi de fermitate de la Nomasvello sau dieta. Dar coraborat, am observat că abdomenul meu nu mai este jeleul ce-a fost odată (urrrrrrrrrrra!). Ce pot să vă spun cu siguranţă e că datorită acestor antrenamente mă simt mult mai flexibilă, mai rapidă, mai uşurică. Nu se face primăvară cu o floare, dar de când am început să le fac parcă am alt tonus. Din păcate însă, am oprit antrenamentele, pentru că mi-era dificil de găsit pe cineva care să stea cu bebe. Poate că după ce va mai creşte, voi putea să o iau cu mine acolo.

Deci… Ce înseamnă de fapt electrostimulare musculară XBody?!

XBody este o tehnică de remodelare corporală şi slăbire rapidă. De menţionat că este recomandat şi pentru reabilitare post traumatică. Antrenamentul de 20 de minute este echivalent unui antrenament de fitness intens de două ore, toate grupele de muşchi fiind lucrate în acest interval.

Pentru femei, XBody înseamnă recuperare postnatală, scădere în centimetri, tonifiere şi scădere în centimetri. Pentru bărbaţi, ajută la îmbunătăţirea performanţelor, rezistenţei, tonifică şi întăresc musculatura.

Ca să nu vă mai zăpăcesc, vă zic doar atât: e posibil să vă placă şi să vă ajute să ajungeţi unde vă doriţi din punctul de vedere al greutăţii, al tonifierii pielii, al pierderii în cm. Dar e posibil şi să nu vi se potrivească. Cel mai important e să încercaţi o şedinţă de probă şi apoi să decideţi.
Dacă vă hotărâţi şi menţionaţi numele blogului sau al meu, veţi avea şi un preţ special de 30 de lei pentru prima şedinţă. Mai multe detalii despre cum vă puteţi programa la Pure Shapes şi mai multe experienţe ale clienţilor găsiţi aici.

Vă pup şi vă trimit un zâmbet!

Comments

Related Posts

Discussion about this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Eu tin dieta de aproape o luna (am reusit sa slabesc in jur de 6-7 kg) si cred ca este timpul sa fac si ceva miscare. O sa ma interesez si eu de programele celor de la Pure Shapes, cred ca m-ar ajuta sa nu ma las pana cand ajung la greutatea dorita.