Realitate sau mit? – O poveste Atoderm cu final fericit!

Pielea este cea care zâmbeşte în soare, simte stropii de ploaie şi fulgii de nea, transmite informaţii creierului şi oglindeşte într-o mare măsură starea noastră interioară. Spre exemplu, dacă avem emoţii, apar repejor bujori în obrăjori. Sau dacă nu ne simţim chiar bine, pielea îşi pierde din culoare. Este foarte important să o îngrijim corect, eficient, cu produse special create pentru a ne bucura de un aspect normal, plăcut, al său.

Despre hidratarea pielii uscate, foarte uscate sau cu tendinţă atopică aş vrea să vă vorbesc astăzi. Şi asta în contextul în care Bioderma a lansat de curând o campanie intitulată “Realitate sau mit – O poveste Atoderm cu final fericit!”, prin care îşi propune să demonteze miturile referitoare la dermatita atopică şi să ne informeze despre produsele special create pentru îngrijirea acestei afecţiuni dermatologice.

După cum ştiţi, eu am născut acum şapte luni şi un pic. Şi de atunci, timp de câteva luni, am fost dependentă de spălatul pe mâini. Cu apă şi săpun din belşug. Cu muuult săpun, mai exact. După naştere chiar respectam regula celor 30 de secunde de spălat pe mâini. La ce a dus exagerarea asta a mea? Combinat cu vremea rece de afară, m-am trezit cu mâini cu piele foarte, foarte uscată. O piele care efectiv zgâria, se crăpa şi ajunsese să pocnească şi să sângereze. Atât de gravă era situaţia! Nu ştiu dacă vi s-a întâmplat vreodată, dar eu începusem să disper un pic. Am folosit zile la rând cremă de gălbenele (pentru că nu e aşa? – crema asta e panaceu universal. Asta apropo de miturile pe care le demontează campania), unguente şi tot felul de creme şi cremuţe cu rezultate mediocre. Bineînţeles că renunţasem şi la spălatul excesiv pe mâini, dar parcă nimic nu putea să facă faţă mâinilor mele. Iar pielea care să arate cât de cât decent era un vis!

Întâmplarea face ca la un moment dat, în timpul acestui episod în care pielea mea părea cea a unui crocodil, să încep să folosesc la băiţa celei mici uleiul de duş Atoderm. Azi aşa, mâine aşa… am făcut legătura cu produsul nou introdus în rutina ei: mâinile mele se opriseră din sângerat şi chiar dădeau semne că şi-ar reveni. În acel moment, am decis să aplic în fiecare seară balsamul Atoderm şi să pun mănuşi de bumbac peste noapte, pentru o absorbţie mult mai bună. În câteva zile schimbarea a fost incredibilă! Ba chiar mi-am permis să filmez un unboxing, lucru pe care îl amânasem din cauza aspectului mâinilor mele.

Zilele acestea au intrat noi produse în rutina noastră de îngrijire. Şi spun “a noastră”, pentru că am decis că nu doar pielea domnişoarei Fundiţă să fie îngrijită cu produsele gamei Atoderm. Şi pielea mea merită curăţare blândă, îngrijire de durată şi vreau un aspect plăcut al ei. Aşadar, pielea noastră va fi răsfăţată cu:

 • cremă de mâini şi unghii Atoderm – pe care am desfăcut-o imediat. A intrat rapid în piele şi nu a lăsat film gras.
 • balsam de buze reparator Atoderm – hrăneşte şi hidratează buzele. Perfect pentru anotimpul în care ne aflăm!
 • Atoderm Intensive Gel spumant – produs de igienă pentru pielea foarte uscată şi atopică. Formula va calma iritaţiile şi va creşte pragul de toleranţă al pielii. Nu conţine săpun, este ultra-nutritivă, nu are parfum şi toleranţa este excelentă. Sunt curioasă dacă vom simţi vreo diferenţă faţă de atunci când foloseam uleiul din aceeaşi gamă;

 • Intensiv Atoderm Balsam pentru îngrijirea corpului. Aşa cum vă spuneam, la recomandarea dermatologului, am folosit deja un flacon din acesta cu succes în tratarea dermatitei atopice a domnişoarei Fundiţă, aşa că este mai mult decât bine-venit.

Fotografie de grup a noutăţilor noastre:

Gama Atoderm este inspirată de piele, de propriile ei mecanisme de apărare, îngrijire, adaptare şi regenerare şi poate fi folosită de toţi membrii familiei, atât adulţi, cât şi copii.

Vă invit să accesaţi www.pieleuscata.com pentru a face cunoştinţă cu toate produsele gamei şi mai mult decât atât, vă invit să combatem împreună miturile legate de îngrijirea pielii atopice. Tot pe acest site veţi găsi sfaturi ale specialiştilor dermatologi referitoare la îngrijirea pielii uscate, foarte uscate sau atopice.

Voi folosiţi produse Atoderm pentru voi sau pentru copilaşul vostru? Care sunt preferatele?

Vă pup şi vă trimit un zâmbet!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

11 Discussion to this post

 1. Si mie imi plac tare mult produsele Bioderma. Iar gama Atoderm e una din preferatele mele. Am folosit multe produse de la ei si toate mi-au placut.
  Pentru dus folosesc cu mult spor uleiul de dus Bioderma. Si pe fata si pe corp si e excelent !

  • Mie nu imi lipseste niciodata lotiunea micelara Sensibio H2O din casa. In rest, nu sunt fidela unei game. De exemplu, bebe a avut (si inca mai are) ABCDerm, iar acum Atoderm. Probabil pentru ea va fi continuitate 🙂
   Eu sunt ok si cu Sensibio, si cu Hydrabio…

 2. mersi pentru prezentare! nu am incercat, dar o sa mi iau neaparat.pupp

 3. Bianca Ionel says:

  Încă nu sunt mămică, dar am foarte multe prietene cu bebeluși. Știu că igiena personală este o prioritate și nu numai când ai bebe. Cei de la Bioderma m-au surprins mereu cu produsele lor pentru îngrijire a tenului și chiar mă bucur că și-au diversificat gama de produse.

 4. Mie mi-a placut mult uleiul! N-am incercat crema, dar e in plan!

 5. Solfac EW 50 says:

  Eu m-am inteles extrem de bine cu toate produsele Bioderma, primul produs pe care l-am incercat a fost apa micelara, iar de curand am inceput sa le folosesc si cremele.

 6. […] produsele gamei Atoderm v-am vorbit şi acum un an, în articolul Realitate sau mit – O poveste Atoderm cu final fericit, aşa că astăzi mă voi axa doar pe noul […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *