17 lucruri pe care mi-am propus să le fac în 2017

În ultima perioadă am început o nouă relaţie. Nu, nu mă refer la una d’amour şi năbădăi, ci la una mai… inginerească. În sensul că tot îmi vin idei de articole care conţin cifre. Aşa că să nu vă mire că azi vom vorbi despre fix 17 lucruri pe care mi-am propus să le fac în 2017.

Am păşit în noul an în formulă nouă, cu idei şi vise noi (şi cu un mini vlog, îl găsiţi pe canalul de Youtube FromMegwithLove – vă aştept şi acolo, dacă nu sunteţi deja pe baricade 🙂 ). Mai mult, cu câteva rezoluţii pe care sper sa le bifez zâmbind la sfârşit de an.

1. Mi-am propus ca în 2017 să mă focusez mai mult pe prezent. Trecutul e trecut, dacă bate la uşă… nu sunt acasă. Sau sunt, dar vreau să privesc doar lecţiile pe care mi le-a oferit, fără regrete şi consum inutil de energie.
2. În acest an vreau să călătoresc într-o ţară pe care nu am mai vizitat-o până acum.
3. Vreau să ajung la greutatea de odinioară.
4. Îmi doresc să aduc în atenţia voastră cât mai multe lucruri care ar putea face lumea mai bună. De pildă, manifestul pentru normalitate Luaţi loc!.
5. Am 12 luni la dispoziţie ca să aleg o persoană căreia să îi scriu o scrisoare de mulţumire. Pentru că mă inspiră, pentru că o iubesc, pentru că o respect – văd eu criteriul. Şi să îi şi dau această scrisoare.
6. Chiar dacă timpul meu s-a redus drastic, vreau să continui cu From Meg with Love şi cu Super-Mami. Şi să filmez cât mai des!
7. Vara asta vreau să stăm cât mai mult pe afară. În parc, la casă – verde şi picioare goale să fie!
8. Îmi propun, de asemenea, să am grijă personal de trandafirii şi florile din curte. Nu o să mai am mânile fiiiine şi oja cu siguranţă îmi va fi sărit după prima rundă de tăiat şi aranjat, dar cu siguranţă această activitate mă va ajuta şi pe mine să înfloresc.
9. În acest an vreau să dau glas gândurilor cât mai des. Nu de puţine ori am complimentat persoane necunoscute dacă am văzut ceva ce mi-a plăcut la ele. Poate unii mă vor crede nebună sau cu interese ascunse, dar experienţa mi-a arătat că acest tip de sinceritate aduce zâmbete.
10. La polul opus, vreau să simt ceea ce spun, nu doar să spun ceea ce simt. Urăsc pupin…dosiştii!
11. 2017 vreau să îmi aducă mai mult timp petrecut cu cei dragi. Chiar dacă atenţia mea va trebui să fie distributivă, să ştiţi că pot povesti despre parfumuri în timp ce schimb un scutec!
12. La un moment dat, i-am scris cuiva ca să îl întreb ce mai face. Răspunsul “-Ai nevoie de ceva sau cum de mi-ai scris?” m-a făcut să mă simt un pic aiurea. Deeeci… îmi propun să mai povestesc cu anumite persoane, măcar din când în când.
13. Îmi doresc ca în acest an să dăruiesc cât mai multe flori.
14. În 2017 vreau să petrec cât mai mult timp cu ză oan, cu domnişoara Fundiţă şi cu DeeDee, pentru că acum ei înseamnă noi.
15. Tot în acest an vreau să citesc cât mai mult. Dacă nu citesc, ruginesc! Probabil voi citi Albă ca zăpada şi Scufiţa Roşie de o să le visez noaptea, dar în afară de ele, aş citi şi pentru a mă relaxa sau învăţa ceva noi.
16. Una dintre elevele mele mi-a spus la un curs că nu înţelege cum am atâta răbdare (explicasem cuiva de trei ori acelaşi lucru, în moduri diferite). Eu parcă simt că mai am muuuult şi bine de lucrat aici, deci, 2017, învaţă-mă să am şi mai multă răbdare!
17. Ultimul lucru pe care mi-l propun pentru acest an este să fiu mai atentă la mine şi la cei din jur. Să dau mai mult, să le arăt mai des că şi ce înseamnă pentru mine, să fiu mai înţelegătoare, mai blândă, mai optimistă, mai zâmbitoare, mai… eu.

Acum că am încheiat de înşirat cele 17 lucruri pe care mi-am propus să le fac în 2017, realizez că aş mai avea aşa multe de scris! Dar mă opresc: 17 am spus că scriu, 17 să fie!

Voi ce v-aţi propus pentru noul an?
Vă pup şi vă trimit un zâmbet!

Comments

Related Posts

9 Discussion to this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Si mie imi pari o persoana calma, rabdatoare si finuta!
  Nu cred ca iti va fi foarte greu, dar sa nu uiti de lista pe parcursul anului!
  Succes!
  Te pup si te imbratisez!

 2. Faine rezolutii.. Anul asta mi-am facut si o lista – tocmai pentru ca anul trecut cand am lasat la voia sortii, mi se pare ca am uitat sa fiu atenta la multe lucruri care m-ar fi facut pe mine (si nu numai) mai fericita.
  Cateva dintre ele apar si la mine – cum ar fi cea cu calatoria. Chiar ieri ma uitam de bilete spre un loc cat mai indepartat – si am gasit si cateva oferte de voluntariat. Pff, ce-as fi vrut sa fi dat de ele in urma cu cativa ani, cand nu aveam un job care sa ma tina de la plecat mai mult de 2-3 saptamani odata.
  Dar vreau sa cred ca daca ma straduiesc destul de mult, pot gasi ceva care sa mearga si in situatia actuala.

  Sper sa iti iasa si tie toate – cat mai mult si mai frumos. Virtual hugs.. si un an cat mai fain ^_^

  • Stii cum se zice… fiecare lucru trebuie facut la timpul sau. Si mie mi-ar fi placut sa fac voluntariat undeva, dar daca n-a fost sa fie, acum nici nu ma mai gandesc la asa ceva. Poate o implicare pe plan local… cat de cat, dar peste vreun an, doi – acum nu am timp nici sa vreau.

   Te pup, multumesc la fel :*

 3. Heavenly says:

  Foarte frumos scris <3 , m-am delectat citind aceste frumoase randuri, rezolutii! Eu iti doresc mult succes in continuare, sa aveti un an mai bun si ca fiecare vis sa va devina realitate!!
  Va pup cu drag! 🙂

 4. Blog DDD says:

  Niciodata nu mi-am facut o lista pentru noul an, singurul lucru pe care mi-l propun anul asta este sa ma organizez mai bine. Cred ca o lista ar ajuta de fapt :)))

 5. […] dulce – cum îl gătim şi de ce ar trebui să îl consumăm17 lucruri pe care mi-am propus să le fac în 2017Trei idei de deserturi festive folosind îngheţata Siviero MariaCe cadouri de Crăciun să le iau […]