Un cadou inedit de sărbători: ia tradiţională românească

…şi iată că am trecut de mijloc de decembrie, aşa că e firesc să vorbim despre cadouri, nu e aşa? Nu de alta, dar eu de abia de luni mi-am propus să plec în căutarea lor în magazinele fizice. Mai am încă vreo două-trei de luat şi gataaaaaaa! Îl echipăm pe Moş!

Mi-am propus ca astăzi să vă fac o sugestie de cadou mai… inedită. Şi spun asta pentru că azi nu vreau să vă arăt farduri, parfumuri, genţi, mănuşi, căciuli, rujuri, oje, tricouri sau produse personale de îngrijire, ci o piesă de îmbrăcăminte care, consider eu, nu ar trebui să ne lipsească din garderobă: ia românească. Păi nu suntem noi mândre româncuţe? Suntem! Şi-atunci, cum să nu avem o ie în casă? O ie adevărată, lucrată manual, pe pânză topită de bumbac. Eu nu am moştenit niciuna de la bunica (din păcate), aşa că mi-am dorit foarte mult să îmi găsesc una care să arate bine, să fie lucrată impecabil şi mai mult decât atât, să aibă şi un “touch” care să o plaseze în zilele noastre.

Tot căutând aşa, am descoperit un site de unde mi-am şi ales cea mai mândră ie făurită de meşteri artizani autentici (o veţi vedea în curând). Dar până atunci, trebuie să vă spun că aveţi de ales între motivul Crini imperiali, motivul Flori sălbatice,  motivul Magie, motivul Viţa de vie, motivul Cer înstelat etc. Şi nu o să fie uşor!

Pe lângă iile cu mânecă lungă, pe anilu.ro mai găsiţi şi îi tradiţionale pentru copii, pardesie şi rochii brodate manual. Poate cu mătase, poate pictate manual… fiecare ie este unică. Preţurile încep de la 190 de lei, iar articolele pot fi plătite şi în rate. Magazinul livrează atât în ţară, cât şi în afara graniţelor.

Cred că o ie românească, tradiţională, ar fi un mare motiv de bucurie pentru mama, sora, prietena sau iubita voastră. Cel puţin, eu aş purta-o cu mare mândrie – mă ştiţi, naţionalistă oriunde m-aş duce :).

Cum vi se par iile de mai sus? V-ar plăcea să primiţi una cadou? Pe care dintre ele?

Vă pup şi vă trimit un zâmbet!

Comments

Related Posts

2 Discussion to this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Maria I. says:

    Wow! Sunt absolut superbe ! Cred ca ti-a fost greu sa te hotărăști pentru ca toate sunt deosebite.
    Preferata mea este cea cu motivul flori sălbatice!
    Abia aștept sa văd ce model ai ales.
    Pupici

  2. Superbe. Absolut superbe.