Trei idei de deserturi festive folosind îngheţata Siviero Maria

Dacă tot am povestit acum ceva timp despre trei idei de decoraţiuni festive handmade, m-am gândit că nu ar fi rău să scriu şi despre trei idei de deserturi super rapide de făcut şi mai ales, super delicioase. Vă spuneam eu pe Facebook că sunt o rebelă, pentru că mănânc îngheţată iarna. Eiiii, nu numai că am mâncat-o ca atare, ci am şi folosi-o într-una din reţetele de mai jos.

E mult spus “reţetă”, de fapt, dar lăsaţi-mă să mă alint spunând că am gătit.

Vedeta principală a acestor deserturi este îngheţata Siviero Maria, pe care eu am descoperit-o de vreo câteva luni. Siviero Maria este un brand de gelato autentic italian, care poate fi găsit în România în diverse sortimente. De la vanilie de Madagascar, ciocolată sau lămâie, până la sortimente speciale precum Crema di Firenze, Bacio sau Fistic Gianduja, Tiramisu, gelato Siviero Maria vă va încânta papilele. Musai de spus că au conţinut ridicat de lapte sau de piure de fructe (spre exemplu 60% suc de zmeură, 57% suc de mere, 20% suc de lămâie de Sicilia). Produsele Siviero Maria nu conţin gluten.

Cutiile de îngheţată sau sorbet sunt umplute manual, pentru a-şi menţine consistenţa cremoasă. Fiecare cutie este unică, pentru că este decorată ulterior de către maeştrii gelatieri.

Şi cum bănuiesc că şi voi sunteţi sătule de prăjituri, haideţi să pregătim împreună două deserturi şi un cocktail delicioase!

Începem cu Limone Sorbeto Cocktail:

 

Continuăm cu reţeta pentru bicuiţi cu ghimbir şi gelato cu căpşune (eu am făcut această combinaţie – gustul ghimbirului e delicios în schema asta):

Iar mai apoi, ultima sugestie de reţetă folosind îngheţata este de Choux a la creme şi îngheţată de ciocolată:

Simplu, dar de efect! Dacă aveţi copii, îi puteţi implica în prepararea ultimelor două deserturi. O să fie încântaţi cu siguranţă!

Ce spuneţi, care dintre cele trei idei de deserturi festive folosind îngheţata Siviero Maria merită făcut zilele acestea?

Vă pup şi vă trimit un zâmbet!

Comments

Related Posts

Discussion about this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Heavenly says:

    Dar cat de delicios arata fiecare sortiment <3 , vazand postarea ta chiar mi s-a facut mare pofta de un asa rasfat dulce! 😀
    Pupici multi, multi! 🙂