Trei idei de decoraţiuni festive handmade pentru masa de Crăciun

Mi-a îngheţat nasul de dimineaţă când am ieşit la plimbare, dar zăăăăău dacă nu iubesc perioada asta! Cu Moşi roşii, cu fulgi, cu veselie, cu bunătate, cu magazine colorate. Parcă şi magazinul de unde iau de obicei pâine e altfel. Miroase altfel, arată altfel. De fapt, tot Bucureştiul e de poveste în această perioadă. Nu mă întrebaţi de ce, dar îl iubesc mai mult decât de obicei.

În acest context cu iz de cadouri care aşteaptă nerăbdătoare să sosească sub brăduţ (poate că unele dintre voi l-aţi împodobit deja), vreau să vă prezint trei idei de decoraţiuni festive handmade pentru masa de Crăciun. Dacă aveţi un copilaş (sau mai mulţi), aţi putea să îl implicaţi şi pe el în realizarea acestor decoraţiuni şi tare mândru sau mândră va mai fi de rezultat! Şi mami pe lângă 🙂

Vă invit, aşadar, să vă faceţi o ciocolată caldă, să creaţi o atmosferă relaxantă, să pregătiţi câteva colinde şi să faceţi măcar una dintre cele trei decoraţiuni pe care vi le propun în acest articol. Eu le-am făcut deja în cadrul unui atelier Ferrero Rocher – pentru că aşa cum veţi vedea, fiecare aranjament va fi îndulcit şi colorat cu câte o specialitate a acestui brand. Fie ea Rafaello, Ferrero Rocher sau Mon Cheri.

Trei idei de decoraţiuni handmade pentru masa de Crăciun

Prima decoraţiune festivă sau aranjament handmade pe care v-o propun e taaare simplu de făcut. Pentru a o crea, aveţi nevoie de un şerveţel din pânză roşie, de un şirag de mărgeluţe aurii, de hârtie aurie din care să decupaţi două frunzuliţe (sau şabloane, se găsesc pe site-ul Ferrero Rocher, vă las linkul în finalul articolului) şi material pentru a decupa o a treia frunză. Alte “ingrediente” necesare: lipici pentru a fixa bomboana Ferrero Rocher şi foarfecă.  Et voila le rezultat, pe care îl admirăm savurând şi noi o bomboană delicioasă:

A doua decoraţiune festivă do it yourself e şi mai uşor de făcut, zău aşa! Veţi avea nevoie de o hârtie cartonată argintie şi de un beţişor pentru frigărui. Tăiaţi triunghiuri din hârtie, împăturiţi-o o dată pe faţă, o dată pe dos păstrând aceeaşi lăţime. Înţepaţi uşor cu băţul de frigăruie până la ultimul pliu. Cu ajutorul unei foarfece, tăiaţi o fâşie de hârtie pe care veţi scrie numele fiecărui invitat şi apoi lipiţi câte o bombonică Mon Cheri pe tulpina brăduţului.

După ce zâmbiţi privind brăduţul vostru, musai să vă răsfăţaţi cu un Mon Cheri şi voi 😀

Ultima decoraţiune e mai migăloasă un pic, dar rezultatul merită. Vă propun să facem oameni de zăpadă folosind gheme. Puteţi cumpăra gheme de aceeaşi dimensiune, iar apoi le potriviţi mărimea adăugând mohair, lână sau orice alt fir vă place. Lipiţi nasturi, ochi, faceţi pălăriuţe din hârtie, adăugaţi ochi din mărgele… După cum doreşte inimioara voastră. Iată o variantă:

Fiecare dintre aceste trei idei de decoraţiuni festive handmade pentru masa de Crăciun (alături de şabloane şi alte indicaţii) poate fi găsită pe site-ul Decoraţiuni Magice. Tot aici puteţi găsi peste 30 de alte idei de ornamente, idei de împachetări de cadouri sau de a împodobi casa, pentru a-i surprinde pe cei dragi.

Voi obişnuiţi să faceţi decoraţiuni festive handmade pentru masa de Crăciun? Dacă da, să ştiţi că vreau să văd şi eu! Aştept pozele voastre!

Vă pup şi vă trimit un zâmbet!

Comments

Related Posts

Discussion about this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. […] cadouri de Crăciun să le iau celor dragi?Trei idei de decoraţiuni festive handmade pentru masa de CrăciunNUTRILITE Phyto2GO, băutura pentru imunizare cu infuzare instantaneeUnboxing iherb.com […]