Comandă Iherb.com #16.6

Acum ceva timp am vorbit despre două comenzi plasate pe iherb şi iată că azi vă invit să povestim despre o alta, care a sosit destul de greu. Ştiţi că la mine durează şi două luni până ajunge o comandă – eu deja m-am obişnuit.  Nu am făcut nici de această dată clip cu unboxing, pentru că aţi mai văzut vreo două produse deja la mine, iar un al treilea este luat pentru o prietenă.

Însă ar fi mai bine să începem cu… începutul, nu e aşa? Iată conţinutul întregii comenzi plasată pe iherb.com cu numărul şase pe acest an:

Nu se poate să plasez o comandă pe iherb.com fără a adăuga ceva cu cocos în coş! Aşadar, ca o mare iubitoare de cocos ce sunt, mi-am luat din nou produse care îl conţin. În speţă:

 • fulgi de cocos neîndulciţi, 100% organici, Edward and sons, 200 g. De fapt, voiam să iau cealaltă variantă a lor, fulgii mai mărunţi, însă nu am fost atentă şi am pus această pungă în coş. Bănuiesc că diferă doar modul în care e tăiat produsul, nu şi gustul. Vă ţin la curent! Preţ: 13.28 lei punga de 200 g.
 • crema de cocos organic. Cocos cremos de la Edward & Sons e şi ea prezentă (din nou), şi v-am spus povestea ei în articolul două comenzi iherb.com: #16.4 şi #16.5. Preţ: 10.59 lei cutia de 200 g.

 • tablete efervescente Sambucol, 15 pastile cu vitamina C şi zinc. Ajută la îmbunătăţirea sistemului imunitar şi teoretic se ia la primele semne ale răcelii. Practic, am dizolvat câte o tabletă de cum le-am primit. Rezultatul e o băutură movulie, delicioasă! Îmi amintesc că de mică mi-au plăcut tabletele efervescente (calciul de exemplu), aşa că va fi o plăcere să le consum (bineînţeles că nu am avut răbdare să aştept iarna şi am dizolvat deja vreo două).
  Preţul întreg este de 33 de lei, dar eu le-am prins la vreo 12 lei şi recunosc – de asta le-am şi pus în coş.

 • în ultima perioadă am căutat cu disperare antiperspirante fără parfum. Aşa am ajuns şi la acesta, roll on atiperspirant fără parfum Crystal Body Deodorant, 66 ml. Preţul a fost de 16.78 lei şi sper să ne înţelegem. Cam am emoţii, pentru că mie nu prea îmi plac roll-on-urile… Dar îl vom vedea în curând la produse consumate sau la dezamăgiri.

 • pentru că vine timpul rece, iar eu iubesc ciocolata caldă şi pudding-ul, am ales două variante de pudding organic. Una de ciocolată, una de vanilie. Se adaugă un gălbenuş (opţional) şi lapte, deci ar trebuie să fie diferită de ceea ce am consumat până acum. Budinca organică European Gourmet Bakery poate fi folosită şi pe post de umplutură/cremă pentru prăjituri. Conţin zahăr organic, sare de mare şi amidon de porumb (şi cacao organică).
  Preţul plătit pentru fiecare cutie: 10 lei.

 • dischetele Stridex pentru controlul acneei sunt ultimele produse din comanda iherb #16.6. Am ales să le pun în coş pentru a i le face cadou unei prietene care are probleme. Am citit numai de bine despre ele – cum că ar veni de hac acneei, nu conţin alcool, previn acneea, deblochează porii, aşa că i le-am luat. Sper să îşi facă treaba – chiar o voi întreba cum i se par!
  Preţ: 20.09 lei, 55 şerveţele.

Şi cam atât! Voi aţi mai dat comenzi pe iherb? Eu mărturisesc că nu, din cauza schimbării politicii de expediere. Îmi pare rău, dar la oficiul vamal mi-e foarte peste mână să ajung. Aşa că nu ştiu când ne vom mai întâlni cu astfel de articole 🙁

În cazul în care voi daţi totuşi comandă, nu uitaţi că folosirea codului GOJ236 vă aduce o reducere de 5$ la prima comandă.

***

Începând cu luna august, modalitatea de expediere a coletelor (Air Mail) a fost înlocuită cu cea de Global Mail. Ceea ce înseamnă că se menţine regula greutăţii de maxim 1.8 kg, însă pachetele nu mai sosesc la oficiul poştal de care aparţineţi, ci la oficiul vamal. Ceea ce înseamnă că teoretic veţi plăti taxe la ridicarea sa.
Treaba este un pic în ceaţă însă, pentru că există persoane cărora vameşii nu le cer taxe (poate doar taxa de 8 lei de înmagazinare). Însă la fiecare colet pe care l-am ridicat eu de la vamală a trebuit să plătesc TVA. Dar sunt şi fete care nu au plătit nimic! Nu mă întrebaţi de ce, pentru că nu ştiu nici eu!
În cazul comenzilor plasate pe iherb care sosesc la oficiul vamal, pe lângă taxa de 8 lei, va trebui să mai plătiţi şi 9% din valoarea comenzii în cazul în care aceasta conţine produse alimentare (suplimente, unturi, cocos etc), şi 20% în cazul în care aveţi cosmetice – TVA. Dacă aveţi şi una şi alta şi daţi peste un angajat zelos, s-ar putea să vă crească barbă până calculează separat pentru fiecare.

O modalitate de livrare a comenzii (pe care mă gândesc să o iau foarte în serios) este cea prin UPS. Atenţie, aici trebuie să aveţi produse de maximum 150 euro, pentru că altfel se aplică alte taxe. Se plăteşte transportul (55 de lei la maxim 1.8 kg vs 16 lei prin fostul Air Mail), 9% sau 20%, însă comanda vine acasă. Dacă stau bine şi mă gândesc, decât să bat tot oraşul şi să stau la cozi, mai bine soseşte acasă. Pot spune că atât ar costa dacă mi-ar aduce-o un curier.

În ceea ce priveşte DHL, pe lângă transportul propriu zis şi taxe, se pare că mai au o taxă proprie de 100 (în jurul a) de lei.

Ce vă sfătuiesc eu este să simulaţi comenzi şi să vedeţi cum e cu transportul. Spre exemplu, eu am acum în coş 16 produse (unt de cocos, unt de fistic, unt de nucă pecan), 8,55 kg.  Subtotalul comenzii este de 538.99 lei, la care trebuie să adaug transportul (prin UPS este de 105,68 lei, iar cel prin DHL 58.72 lei).
Pentru această greutate aş fi plasat 5 colete x 1.8 kg x 16 lei fiecare transport prin Air Mail = 76 lei. Mare diferenţă nu e, însă se mai adaugă şi cei 9%. În final, ca să nu vă zăpăcesc de tot, cu noua modalitate de expediere, comanda mea va fi cu aproximativ 150 de lei mai scumpă. Singurul beneficiu din afacerea asta e că mi-ar fi livrată acasă.

Dacă merită sau nu să mai plasaţi comenzi în noile condiţii, voi hotărâţi. Eu am plasat deja una, deci ne vedem în curând cu impresii la cald!

Vă pup şi vă trimit un zâmbet!

Comments

Related Posts

4 Discussion to this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Suta Lavinia says:

  Sa le folosești cu plăcere! Am plătit și eu TVA de când cu transportul prin Global Mail, plus ca nu îmi convine deloc sa merg de fiecare data pana la posta vamala…Insa tot voi mai comanda, pentru ca unele suplimente nu le găsesc la noi, sau au preturi exagerate.

 2. […] aperitiv cu broccoli şi brânză – Reţetă în imaginiProduse culinare consumate #6Comandă Iherb.com #16.6Două comenzi iherb.com: #16.4 şi #16.5Comandă iherb.com […]

 3. […] Biscuiţi cu unt de migdale sau cu unt de arahide- Reţetă în imaginiCartoful dulce – cum îl gătim şi de ce ar trebui să îl consumămBrioşe aperitiv cu broccoli şi brânză – Reţetă în imaginiProduse culinare consumate #6Comandă Iherb.com #16.6 […]