Adina (FromMegwithLove.Ro) la radio, în emisiunea Prietenii de la zece – Experienţa Radio România Actualităţi

Featured Video Play Icon

Mi-am petrecut verile copilăriei într-o comună de lângă Vaslui, împreună cu verişorii şi mătuşa mea care venea la început de iunie din Bucureşti. Îmi amintesc perioada ca fiind una frumoasă în principal, cu lapte cald, proaspăt muls, băut direct din căldare, cu păpuşoi copt în jar, cu cireşe pe care le transforma bunica nu-ştiu-cum în chisăliţă (asta ca să învăţaţi câteva regionalisme), cu ceaiul din fiecare dimineaţă în care punem pâine şi zahăr, cu măsuţa joasă, cu trei picioare, în jurul căreia ne strângeam seara pentru a cina, cu salcâmii cu floare roz, cu peştişorii din pârâu. Îmi amintesc magazinul universal din care luam biscuiţi populari, brutăria şi pâinea fierbinte, pe care o luam pe cartelă şi pe care o mâncam pe jumătate până acasă. Şi magazinul meşterilor, în care intram când era foarte cald afară, pentru a ne răcori – şi eu mă jucam cu cuiele.

Printre zeci de senzaţii şi imagini vechi de mai mult de 20 de ani care îmi trec acum prin faţa ochilor, mi-l amintesc pe bunicul meu. Şi mai mult decât atât, serile în care după ce venea de la grădină, mâncam, ne spălam şi fugeam cu toţi în casă, la culcare. În unele seri, când nu era prea obosit, jucam tabinet. În altele, ascultam la radio. Primul radio pe care l-am ascultat vreodată a fost Radio România Actualităţi. Ora exactă, ştirile… şi neapărat programul de muzică populară. Apoi veneau poveştile cărora le pierdeam firul din cauza somnului. Cunoşteam vocile celor de la radio şi abia aşteptam să îi auzim. Câtă supărare când în serile furtunoase de vară se lua curentul! Ooof!

Aşadar, Radio România Actualităţi are pentru mine o importanţă aparte. De aceea, atunci când am primit invitaţia de a participa la emisiunea “Prietenii de la Zece”, am fost foaaarte surprinsă şi emoţionată. Nu m-am gândit niciodată că voi merge la radio ca să povestesc despre FromMegwithLove, proiectul meu de suflet, şi mai ales, chiar la Radio România Actualităţi. Nu am spus nimic vreo două săptămâni, pentru că mi se părea o onoare prea mare :). Însă planul s-a concretizat şi iată că am ajuns şi la radio!

Unii dintre voi aţi auzit cele două episoade la radio (şi vă mulţumesc pentru mesaje, încurajări şi felicitări), însă alţii nu aţi fost pe frecvenţă la ora stabilită. De aceea, am decis să fac acest clip în care am folosit înregistrările celor două episoade. Mai mult, veţi vedea inserateşi fotografii pe care nu le-am pus pe blog până acum. Bineînţeles că pentru a afla toată povestea şi multe, multe alte detalii, puteţi citi Jurnalele de călătorie în Africa. Am ales să povestesc despre această destinaţie pentru că a fost cea mai interesantă vacanţă din viaţa mea.

Sunt curioasă de cum vi s-au părut cele două intervenţii ale mele în cadrul emisiunii “Prietenii de la Zece” de la Radio România Actualităţi, aşa că vă aştept comentariile! Şi bineînţeles, ne auzim în continuare şi luni, pe frecvenţa Radio România Actualităţi, pentru a continua poveştile!

Bunicul meu ar fi fost mândru să mă asculte la Radio România Actualităţi, ştiu asta. Şi aş fi dat orice ca sa mi-o poată spune!

Vă pup şi vă trimit un zâmbet!

Comments

Related Posts

11 Discussion to this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Alina M. says:

  Felicitariiii! Pupici

 2. Rokolla says:

  Stiu ca ai anuntat de difuzarea emisiunii la radio dar nu am reusit sa ascult nici una din cele doua emisiuni si ma bucur ca ai postat acest colaj audio aici ca sa il pot asculta. Nu stiam ca ai fost in Africa. O experienta interesanta.
  Cred ca ascultatorii au fost fascinati de vocea ta calda, blanda si domoala! Eu nu sunt asa si poate ca din aceasta cauza te admir. Eu in primul rand sunt extrem de repezita! Te pup si sper sa prinzi cat mai multe colaborari de genul ….. Astept sa te vad si la Maruta 😉

  • Rokolla, in cazul asta, ai pierdut sectiunea cea mai faina de pe blog – cea cu calatoriile! Imi pare rau sa aud asta 🙁 ar trebui sa recuperezi! Si nu zic asta doar pentru ca e blogul meu si sunt articolele mele, ci pentru ca o sa afli multe chestii super interesante. Asta pana ajungi tu acolo 😀
   Sa stii ca daca nu ai reusit saptamanile astea, mai ai timp 🙂 Ne auzim in fiecare luni in emisiunea Prietenii de la zece 🙂
   Pupici si multumesc frumos de comentariu si complimente!

 3. Katyna says:

  Pfoa, ce mult mi-au placut interviurile, vocea ta emana sensibilitate!
  M-au emotionat amintirile tale cu bunicul. Si mie imi este atat de dor de bunica, as fi vrut sa imi fie alaturi pentru mai mult timp…

  • Multumesc, Katy! Sa stii ca vor urma si altele – in fiecare luni 🙂 inca vreo cateva luni (na poftim rima :)) )
   Da, si mie mi-e tare dor de el. Desi avea 100+ ani si era de asteptat… deja starea lui nu mai era stabila, tot a fost un soc. Si a lasat un gol… Te inteleg asa bine. Hug!

 4. Miss Meow says:

  Frumos! Ca întotdeauna!

 5. ce ma bucur ca ai pus si pe blog interviul! am vazut ca ai anuntat pe fb despre aceasta emisiune, am crezut ca se poate asculta online si n-am avut noroc. eram curioasa si ma bucur ca am reusit intr-un final sa te ascult :). ba chiar mi-am adus aminte de momentul cand ti-am descoperit blogul si cand eam amandoua la inceput, aveam blogurile de doar cateva saptamani.

 6. […] Adina (FromMegwithLove.Ro) la radio, în emisiunea Prietenii de la zece – Experienţa Radio Ro…Turist în Maldive. Impresii + 5 motive ca sa vizitezi o insulă din MaldiveTurist în Moscova, Rusia. 2. La pas prin MoscovaTurist în Rusia, Moscova – 1. Generalităţi şi lucruri musai de ştiutTurist în Grecia. Insula Thassos – recomandări şi impresii de călătorie […]

 7. […] Africa! Episoadele trei şi patru din emisiunea Prietenii de la Zece, Radio România ActualităţiAdina (FromMegwithLove.Ro) la radio, în emisiunea Prietenii de la zece – Experienţa Radio Ro…Turist în Maldive. Impresii + 5 motive ca sa vizitezi o insulă din MaldiveTurist în Moscova, […]