Activia – Activează-ți starea de bine!

Bună dimineaţa!
Săptămâna trecută am participat la un eveniment marca Activia şi vreau să vă transmit câteva dintre informaţiile pe care le-am aflat acolo, pentru că mie una mi s-au părut foarte interesante.
Activia este cel mai consumat iaurt probiotic din lume. Consumatorii de Activia trăiesc în 75 de țări de pe 5 continente. Activia a fost lansat pe piața românească în anul 2001, portofoliul mărcii curprinzând în prezent 28 de sortimente de iaurturi cu Bifidus Actiregularis. Produs în fabrica din București, Activia se exportă cu succes și în alte 6 țări din Europa de Sud Est. 
Sunt sigură că aţi consumat măcar un iaurt Activia până acum, mai ales că gama Activia prezentă în România cuprinde produse variate pe gustul tuturor: iaurt simplu, iaurturi cu cereale integrale și fructe, iaurturi de băut cu sau fără fructe, gama Activia Mic dejun, cu topper de cereale, cât și iaurturi dietetice cu fructe, cu 0% grăsime, conținut redus de zaharuri și îndulcitori. Prin varietatea profilurilor nutriţionale, iaurturile Activia sunt adecvate oricărui moment de consum (mic dejun, on the go, desert sau gustare între mese, ori după o cină uşoară) şi sunt uşor de integrat chiar și în diete speciale, cum sunt regimurile hipocalorice, hipolipidice sau hipoglucidice.
La acest eveniment au fost invitaţi trei medici, doi dintre ei fiind Nicolae Hancu şi Dan Dumitraşcu. Ei ne-au vorbit despre nutriţie sănătoasă şi despre rolul iaurtului în dieta completă. Spre marea mea mirare, medicul nutriţionist a făcut o paralelă între un măr şi un iaurt Activia. Concluzia?
Se pare că alegând un iaurt în loc de un măr ne facem burticile mai fericite, pentru că el, conţine, printre altele, şi calciu, proteine şi fermenţi bifidus.
Mai mult decât atât, studii recente arată că – dincolo de beneficiile sale binecunoscute: menținerea sănătății digestive, scăderea riscului de diabet sau de boli cardiovasculare, facilitarea scăderii în greutate* – iaurtul probiotic ne poate îmbunătăți… starea emoțională.
Această uimitoare descoperire a fost făcută de cercetătorii de la Centrul de Medicină Integrală (UCLA) din Los Angeles, USA. Concluziile studiului arată că prin consumul zilnic de iaurt probiotic și îmbunătățirea calității florei intestinale, ne putem simți mai bine nu doar fizic, dar și emoțional, putem să fim mai fericite, mai vesele, pozitive. În cadrul eşantionului de femei care au participat la studiu consumând iaurt probiotic (Activia în cazul nostru) timp de de 4 săptămâni s-a constatat o îmbunătățire a activității cerebrale în sensul în care acestea au fost mai puțin influențate de stimulii emoționali negativi. Cine s-ar fi gândit?
Explicația acestei descoperiri stă în comunicarea dintre creier și sistemul nervos enteric, considerat cel de-al doilea creier al organismului uman. Pe scurt, intestinul nostru conţine circa 100 de milioane de neuroni (mai mulţi decat în măduva spinării ori sistemul nervos periferic), prin intermediul cărora transmite informație către creier și produce 95% din cantitatea de serotonină – popular numită hormonul fericirii. De aceea, un simplu obicei sănătos – consumul de iaurt probiotic – este benefic pentru starea noastră de bine, atât la nivel fizic cât și emoțional. 
Întreaga discuţie a fost foarte interesantă şi când am părăsit locul evenimentului, eram convinsă că trebuie să consum un iaurt pe zi. Până azi mi-a ieşit! 🙂
Cu această ocazie, cei de la Activia au lansat o nouă provocare: adoptă obiceiuri alimentare și de viaţă sănătoase, consumă Activia zilnic, timp de 14 zile, iar, dacă nu ești mulțumită, Danone îți returnează contravaloarea iaurturilor.
Campania „Provocarea Activia. Mulțumită sau banii inapoi” se derulează între 15 ianuarie și 15 martie 2015. În această perioadă, Activia își propune să continue să te ajute să ai o stare permanentă de bine, susținută de un stil de viață sănătos, cu alimentație echilibrată, mișcare și gândire pozitivă. Mai multe detalii aflaţi de pe activia.ro.
La final, vă las cu o fotografie tare drăguţă, prin care Activia mă provoacă să îmi activez starea de bine!
Voi ce îmi puteţi spune despre iaurt? Îl consumaţi, vă place? Care este preferatul vostru?
Vă pup şi vă trimit un zâmbet!
***
Dacă vreţi să fiţi la curent cu toate noutăţile FromMegwithLove, mă puteţi urmări şi prin / pe GFC (dreapta – Membri de Onoare), pe FacebookYoutubeTwitterInstagramBloglovin şi imi puteţi scrie pe FromMegwithLove(at)gmail.com!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
29 Shares

6 replies added

 1. Annie ianuarie 28, 2015 Răspunde

  Pe mine, mereu mă doare mai nou stomacul, după ce mănânc Activia de genul ăsta şi mi-ar plăcea să ştiu cauza 🙁
  Te pup!

 2. Mami si Copilul ianuarie 28, 2015 Răspunde

  E grozava fotografia asta. O vazusem pe fb acum cateva zile si chiar admiram 😡

 3. Macy ianuarie 29, 2015 Răspunde

  Si mie imi place iaurtul Activia 🙂

 4. Maya Secret ianuarie 29, 2015 Răspunde

  Ma bucur ca ne-am revazut, draga mea. :* Capul sus, vin vremuri mai bune. Va pup – pe tine si DeeDee. :*

Leave your comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.