Şcoala de dans Arthur Murray Bucureşti – 102 ani în paşi de dans

..cineva spunea odată că viaţa este mai uşoară dacă o parcurgi în paşi de dans.
La asta m-am gândit atunci când am trecut pragul şcolii de dans Arthur Murray din Bucureşti, pentru că nu ştiam oricum prea multe în legătură cu ce se va întâmpla acolo. Dar eram hotărâtă să aflu şi am pus pe locul doi faptul că eu am două picioare stângi.
Arthur Murray este o altfel de şcoală de dans – şi o să vă explic imediat de ce! În primul rând, are o istorie veche de 102 ani, având strânsă legătură cu istoria dansului secolului XX. Există 280 de studiouri deschise în 24 de ţări (aşadar, este o şcoală de dans cu renume internaţional) şi accentul cade pe predarea prin îmbinarea a trei tipuri de lecţii: private, de grup şi sesiuni de party.
În cadrul lecţiilor private, profesorul predă individual unui cursant. Lecţiile de grup înseamnă existenţa unui profesor şi a mai multor elevi în sală, în timp ce sesiunile de party, ocazii bune de socializare şi destindere, constau în exersarea diverselor tipuri de dans între cursanţi.
Ştiaţi că dansuri din filme de succes precum Dirty Dancing sau Scent of a Woman au fost create de instructori din cadrul şcolii de dans Arthur Murray?
Printre tipurile de dans predate la şcoala Arthur Murray vă amintesc: vals, tango, fox trot, vals vienez, rumba, cha cha, swing, mamgo, samba, jitterbug, bolero, tango argentinian, hustle, merengue şi altele.
Beneficii imediate ale paşilor de dans la şcoala Arthur Murray
Beneficii fizice, foarte importante pentru starea de sănătate:
 1. Scapi de stres şi te relaxezi.
 2. Starea ta de sănătate se îmbunătăţeşte
 3. Dobândeşti o postură fermă şi mai multă
  graţie

Beneficii legate de psihic, strâns legate de relaxare şi eliminarea stresului:

 1. Ai mai multă încredere în tine
 2. Socializezi mai bine cu cei din jurul tău
 3. Relaţiile de cuplu, de afaceri şi cu prietenii se îmbunătăţesc

Beneficii sociale

 1. Întâlneşti oameni noi cu preocupări comune
 2. Te simţi în largul tău la petreceri
 3. Te distrezi mai mult, zâmbeşti mai mult şi ai o dispoziţie mai bună
Şi după ce v-am povestit atâtea lucruri despre şcoala de dans Arthur Murray, vreau să vă povestesc cum a decurs ora mea de dans 🙂
Am fost invitată la o lecţie privată şi l-am avut alături pe Florin. Un om incredibil, care mi-a explicat de 50 de ori aceiaşi paşi, pâââââânăăăă au ieşit. Răbdare, amabilitate, profesionalism – cam aşa l-aş caracteriza. E foarte important să faci o persoană să se simtă bine, mai ales când ea (Adina în cazul nostru) a intrat pe uşă cu piticul care îi şoptea povestea celor două picioare stângi. Am făcut paşi pentru patru stiluri de dans, iar valsul a fost, clar, preferatul meu. Sedinţa a fost presărată cu multă veselie şi voie bună, încât atunci când s-a încheiat, mi-a părut un pic rău…
În cazul în care vreţi să vă destindeţi şi să uitaţi măcar pentru o oră de probleme şi stres, găsiţi şcoala de dans Arthur Murray pe strada Nicolae Caramfil nr. 87, sector 2, Bucureşti. Eu una vă recomand să mergeţi, sistemul de predare, locaţia, sala şi personalul sunt deosebite!
Ce spuneţi, v-am convins? Aţi urmat până acum lecţii de dans? Dacă da, cum a fost? Ce rezultate aţi simţit?
Vă pup şi vă trimit un zâmbet!
***
Dacă vreţi să fiţi la curent cu toate noutăţile FromMegwithLove, mă puteţi urmări pe Facebook, Youtube, Twitter, Instagram, Bloglovin şi imi puteţi scrie pe FromMegwithLove(at)gmail.com!

Comments

Article Tags :
Related Posts

4 Discussion to this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. ilda76 says:

  Ce frumos, ce frumos, ce frumos!!!
  Sa ne tii la curent cu evolutia ta, oki? 😉

  Pup, draga Megut!
  Ilda
  Lavender Thoughts

 2. […] primăvara, ce-ar fi să o întâmpinăm şi petrecem în paşi de dans? De asta poate avea grijă şcoala de dans Arthur Murray din Bucureşti. Şedinţele se fac one-to-one cu instructorul (şi crede-mă, e foarte distractivă o astfel de […]

 3. […] după atâtea bunătăţi, ce-ar fi să ne şi mişcăm un pic? Şcoala de dans Arthur Murray propune gift card-uri pe care le puteţi face cadou celor dragi. Indiferent de vârstă, dansul […]