Proiectul “Mancare la birou”

Neata! E sambata, haideti sa schimbam un pic subiectul 🙂
Prin toamna imi propusesem sa mananc la munca. Mai mult, mi-am impus sa fac asta. Ma oboseau vesnicele sandwich-uri cumparate, din care scoteam margarina sau biscuitii si alte prostii rontaite in graba, in fata calculatorului. Asa ca m-am luat, m-am dus in Auchan si mi-am luat caserola speciala (nu de alta, dar motivatia era necesara!) si de a doua zi (era intr-o marti!) mi-am pus pachet. Stiti voi, pe principiul: nu lasa pe maine ce poti face astazi.
Asa ca a doua zi am avut pachet la mine! Vreau sa va arat ce, pentru ca sunt sigura ca si voi va luati pachet si ati avea nevoie de idei.
Marti am servit asa: orez alb+salbatic cu chiftelute de curcan la cuptor (0 ulei), negresa, un mar si cateva rosioare cherry.

Miercuri: Paste penne colorate cu cascaval si rosii. Struguri, nuci si stafide.

Joi: sandwich cu ou, ardei, sunca de pui (facute la sandwich maker), prajitura cu pere, doua prune uscate, nuci si doi biscuitei.
Vineri: sandwich cu ou, cascaval, ardei, sunca de curcan. Struguri si doua bucatele de placinta cu branza.
Poate vi se pare mult pentru o zi, dar de obicei eu mai servesc si colegii.
Ei si asa a trecut o saptamana cu mancare pregatita de acasa. A fost mai bine, a fost mai rau? Hmm.. a fost mai bine, evident, insa de multe ori m-am simtit prost pentru ca doar eu aveam pachet de acasa, iar fetele mancau prostii – covrigei si saratele, pentru ca nu aveau timp sa isi pregateasca. Sau in alte zile se facea comanda si mi-era si mie pofta de ceva, uitand de pachet.. si uite-asa, usor-usor, am renuntat la caserola si am inlocuit-o cu cerealele de dimineata (obligatorii). La pranz mai mergem la o cantina, mai dam o comanda.. Totusi, odata cu venirea timpului frumos, mi-am propus sa imi iau salate cu mine. Ce spuneti, ar merge?

Voi va luati mancare la birou? Daca da, ce preferati? Cum vi se pare ideea de a lua mancare gatita de acasa? Va uitati ciudat la colegii care fac asta? 🙂

Comments

Article Tags :
Related Posts

69 Discussion to this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Mara says:

    cum ai reusit sa iti iei prajituri diferite in fiecare zi? faci doar 2-3 bucatele :)? e aiurea cand esti singurul cu pachet si nici nu poti intreba inainte daca maine se comanda mancare sau nu :)) eu spun ca daca iti iei 2-3 zile pe saptamana pachet si in restul comanzi mancarea e totul ok, asa nu zic nici colegii nimic si tu mananci si de acasa :*

    • MeG says:

      Mara, ce spirit de observatie ai! :))
      A fost o perioada in care aveam foarte multe oua (stii tu, cand mergi la tara si iti da si matusa, si mama etc) si faceam zilnic ceva dulce. Pastram un pic si restul dadeam, luam la birou.. si asa se papau. Altfel m-as fi dublat!
      Si acum cand mai fac cate ceva, daca mergem la cineva in vizita, iau un dulce home made 🙂 – nu m-as arunca la luat supa la borcan :))
      E buna ideea ta, combinat asa 🙂
      Sambata placuta!

  2. Carla says:

    Arata foarte tot ce ai papat 🙂 mie nu mi se pare o idee rea sa mergi cu caserola la munca, ce poate fi rau in a manca sanatos? Si salatele sunt perfecte acum ca vine vara 🙂

    • MeG says:

      Carla, depinde de colegi.. Eu n am nicio problema si poate fiecare sa si ia ce doreste, dar… Sunt si care comenteaza.
      Salatele fara ceapa, eventual 🙂 ca vin si clienti 🙂

  3. ar trebui sa-ti iau exemplu. desi nush si eu ma simt putin aiurea sa vin cu pachet de acasa cu toate ca la mine la servici se mai practica acest lucru – cantina cladirii nu este cea mai stralucita din ce am inteles. bn mai este si problema ca eu nu prea gatesc si pt inca vreo luna jumate pana ma mut nici nu am posibilitatea asta. asa ca deocamdata ma ametesc cu un iaurt si eventual un baton fitness dimineata si la pranz ies sa-mi iau un sandwich. trist e ca din ce in ce mai des aterizez la mec:/

    • MeG says:

      Auu, toate ca toate, dar pentru Mc meriti bataita! Ii spuneam azi si prietenei mele ca gasesti im Auchan/carrefour etc morcov si telina deja date prin razatoare. La mega image sunt pachete cu salata pregatite pentru a fi puse in farfurie si servite :). Iei o cutie/punga, adaugi o rosie, castraveti, telemea, seminre si salata e gata!!
      Sa incerci, e mai rapid 🙂

  4. Anonim says:

    Buna ,draga mea!ideea de a lua pachetel de acasa mi se pare f buna din mai multe considerente(primordiala este sanatatea),iar cand ai un anumit regim atunci chiar se impune dar chiar si atunci,e adevarat ca te simti un pic stinjenit!ca mici idei,iaurturi si acum multe salate de legume ,salate de fructe!eram ''datoare '' Constanta.te pup,un sfrsit de saptamiina linistit,Maria!

    • MeG says:

      Ai dreptate, Maria, si iaurturile sunt bine venite! Am descoperit un sana de la olympus si un chefir de la panda foarte bune! Zuzu si milli mi se par mai comune..
      Te pup si eu! Weekend placut!

  5. Sudessa says:

    darling de unde ai cumparat caserola?arata suuper bine si as vrea sa incep si eu sa-mi iau mancare dupa mine,dar nu prea aveam chef sa ma car cu 3 caserole..:*

  6. Sudessa says:

    Ah,ce grabita am fost..acum am citit de unde:))merci darling o sa dau o fuga si eu cam peste 2 saptamani:*

    • MeG says:

      Poti cauta si in alte hyper la raionul de plastice. Singurul imconvenient e ca e cam lata.. Si cu greu am gasit punga astfel incat sa stea caserola dreapta 🙂

  7. Claudia Vaga says:

    Dieta mea si stilul meu de viata imi impune sa iau mancarea dupa mine.E putin ciudat,dar m-am obisnuit:)
    Sa-ti iei salata dupa tine……eu cred ca se ofilesc legumele.Mai bine separat care,separat castraveti,gulie,morcov:)

    • MeG says:

      De ce ciudat, Claudia?
      Adevarul e ca si mie imi place salata proaspata.. Dar daca o fac dimineata cred ca are viata mai lunga, nu?

  8. Miss Happy says:

    Wow, cat de diversificat este meniul. Eu am noroc ca in birou avem un mini frigider si un cuptor cu microunde. Asa ca nimeni nu se uita ciudat, pentru ca majoritatea vin cu pachet de acasa. Exista si zile cand se face comanda. In general eu imi iau cereale, pentru ca la 5 dimineata cand ma trezesc, nu mananc. Si asa, mananc la pauza de 8:30, cereale cu lapte. In alte zile, imi iau fie un sandwich + un fruct. Sau 2 felii de paine, o cutiuta de branza si cu ardei rosu/castravete. Iar in restul zilei, pana la terminarea programului, rontai cate un fruct.

    • MeG says:

      Miss, te sfatuiesc sa iei ciorbica atunci cand se da comanda sau sa mananci asa ceva acasa. Organismul are nevoie si de zeama 🙂
      Mi se pare ca mananci putin 🙂

  9. Miss Happy says:

    Revin cu inca o remarca. Salate, am incercat si eu sa iau la mine, insa din pacate legumele pe care le punem in ele, fie isi lasa zeama, fie se inmoaie. Salata e buna proaspata.

  10. Eu imi iau mancare la pachet ori de cate ori am ce sa iau. Nu mi se pare rusinos in nici un fel. Pana la urma nu mai suntem in clasa a 5a cand mama inca imi dadea sanvish de acasa iar mie imi era rusine sa-l mananc pentru ca "sunt prea mare ca sa-mi mai iau pachetel de acasa". Bucataria noastra e utilata cu cele necesare ca sa pot manca linistita acolo si daca am mancare sa iau la mine atunci cu siguranta voi lua pachet de acasa. Mi se pare ca ies si mai ieftin asa.

    • MeG says:

      Ooo, cu siguranta e mai ieftin! Avand in vedere ca un meniu e 15 lei (cel putin). Nu stiu daca se pune problema de rusine.. Trebuie sa bagam ceva la ghiozfan, nu? :)) si prefer sa aduc zilnic decat sa comand zilnic. Cu 100 lei comanda poti manca 2 saptamani mancare de acasa 🙂

  11. Luiza B says:

    la noi mancarea e partea preferata a zilei. Ne aducem toti cate ceva si mancam fiecare de la fiecare :). Fiindca stam 12 ore, e mult mai multa mancare. Noi mergem cu legumele si facem salata proaspata. Merge grozav pe timp cald. Oricum, mancarea ta mi se pare foarte sanatoasa.

    • MeG says:

      Pai da, va strangeti frumos la masa. La mine nu e pauza stabilita asa ca rar suntem toti la masa. Doar intr o zi prea linistita

  12. ilda76 says:

    Mi-au placut mult ideile acestei postari, Adina!
    Nu mi se pare deloc aiurea sa-ti iei pachet…iar cine sta sa judece asta, sa-i fie de bine!:))

    Eu lucrez intr-o scoala aprticulara, acolo servim pranzul impreuna cu copiii (de la A la Z); prin urmare, imi este usor! Am colege care tin cura si vin cu caserola, nimeni nu se uita ciudata – ar fi culmea!

    Te pup!
    Weekend frumos iti doresc!
    Ilda
    Lavender Thoughts

  13. Dana says:

    In primul rand, eu nu lucrez la birou. Din fericire, de cand ma stiu urasc munca de birou. Lucrez intr-o parfumerie si sunt singura cuc acolo, nu am colegi. Asta e bine, pentru ca pot sa mananc ce si cand vreau. Eu de obicei imi iau doua felii de paine cu ceva, de obicei cascaval si muschi/salam si un fruct, sau doua. Am ajuns la formula asta dupa ce luni intregi am mancat saratele de la magazinul de langa, uneori si alte prostioare la punguta, care numai naturale sunt. Pline de coloranti, arome si mai stiu eu ce. Cand pot, imi iau si mancare gatita, gen orez, sarmalute, paste. Ca doar nu pot sa merg cu ciorbica sa o pun pe tejghea si sa sorb cu placere. 🙂 Nu mi se pare mult ce ti-ai luat tu acolo, mai ales daca nu ai probleme cu greutatea. E mancarica sanatoasa, facuta in casa, nu are ce rau sa iti faca. Trebuie sa iti "lege" burtica cu ceva, sa nu mori de foame pana ajungi acasa. Eu sunt o mancacioasa, de-aia am si pus cateva kilograme, dar oricum nu mi se pare mult ce ai aratat. 😛 Cred ca merg sa imi iau un sandwich maker, uite asta e o idee geniala, mai ales ca imi doresc de mult timp unul si in ultima vreme mananc numai paine gata feliata, neagra. Ce or pune astia in ea, Dumnezeu cu mila, eu o iau de buna. :))

    • MeG says:

      Dana, ce job placut si parfumat ai! Super!
      Ma bucur ca iei pachet, cu siguranta e mai bine decat biscuiti si alte e uri, k uri sau ce mai adauga stimabilii in produse.
      E genial sanwichmakerul, mi se pare ca schimba cu totul sandich ul! Eu am unul de la singer cu 3 placi – ti l recomand cu drag!
      Te pup

    • Dana says:

      Merci pentru recomandare! O sa ma uit si eu prin oras, mi-am amintit ca sunt vreo 10 ani de cand vreau asa ceva. :)) Acum ca am salariu pot sa "go for it". :))

  14. Diana says:

    Foarte buna ideea cu pachetelul si caserola. Merci pentru ideea cu acel tip de caserola, sa caut si eu prin oras…
    Papa de acasa e sfanta! 🙂 Incerc sa evit prod. din comert – au asa de multe E-uri si alte prostioare!!! of!

    Sa revii la caserola! 😉 …pentru santatea ta!

    Pupici!

  15. Heavenly says:

    Imi plec pachetelele tale! Eu aleg deserturile :)) Dar ar fi o varianta buna si cu salatele 🙂 Te pup

  16. Nu e sanatos sa judecam de ce vine sau de ce nu vine cu mancare de acasa.
    Sotul meu doar mancare gatita isi ia:
    salata/orez cu legume,etc
    garnitura

    intre mese fructe 2

    desert migdale sau biscuiti digestivi

    • MeG says:

      Miha, nu e sanatos, insa oamenii sunt oameni. Foarte buna alegerea cu migdale; sper ca sunt crude, neprelucrate! Poti sa ii iei si nuci, fistic si fructe uscate fara adaos de zahar

  17. In colectivul meu majoritatea vin cu mancarea de acasa, inclusiv eu. Se fac intr-adevar si comenzi de un sandwich cu snitel, de o salata, ar mai rarut.
    Eu imi luam de la orez , snitel, ciupercute parte, pana la struguri si mere, cum ai avut si tu . Tin minte ca o colega a venit, anul trecut cu mucenici, intr-o caserola mai inalta.
    Nimeni nu rade, nimeni nu se simte prost. Din punctul meu de vedere nu ar avea de ce.
    Eu te incurajez sa iti iei o salata la tine, daca tu iti doresti sa nu mai rontai prostioare.

    Pupici,
    Maria.

    • MeG says:

      Maria, as fi luat si eu mucenici, dar n-am mai avut ce :)). Ma bucur ca poti sa iti iei mancare fara ca nimeni sa nu se uite urat 🙂
      Te pup, duminica placuta!

  18. Mmm, ce bine arata mancarea ta, mi-ai facut pofta!
    La mine nu se pune problema de pachet sau de pauza de masa, dr cu care am lucrat in ultimele 2 luni e f agitata si repezita. :))
    De obicei, mananc dimineata la 7 inainte sa plec si, daca apuc sa rontai ceva, imi iau la mine biscuiti cu cereale sau un baton de susan. Nu e un obicei prea sanatos, dar n-am de ales.
    In plus, dr e raw vegana si ne evalueaza fiecare imbucatura, toate sunt niste porcarii. :))

    • MeG says:

      Ce bine ar fi ca voi sa aveti o cantina! nu mi se pare normal sa mananci biscuiti si baton cu susan :(.. pacat ca nu se gandeste nimeni. Doar in unele spitale e cantina, in rest.. magazinul de la poarte.

  19. Alina says:

    mi-a placut mult postarea asta. mi se pare ca mananci echilibrat si cantitativ e super ok, nu mai da la colegi!!! :))

    mie mi se pare foarte fain ca ai gasit caserola aia asa frumos compartimentata. plus ca stii clar ce mananci. mai rau cred ca e dimineata, pana le aranjezi pe toate.

    • MeG says:

      Le puneam de seara, ca dimineata abia faceam ochi 🙂 Eu prefer sa ma culc mai tarziu decat sa ma trezesc mai devreme! :))

  20. Magda says:

    La noi e ok cu pachet, la mine in departament toti vin cu mancare de acasa, inclusiv sefa; eu sunt singura care merge la o cantina din apropiere cu alti colegi, uneori ma simt mai neglijata, pentru ca se discuta diverse despre munca pe care eu le aflu mai tarziu 🙂 vara mai veneam si eu cu pachet, dar luam 2 rosii, ardei si castravete si imi faceam ad hoc salata, altfel se stricau legumele. Sa nu te descurajezi, eventual gaseste o colega cu care sa mergi la masa, si sa va incurajati reciproc 🙂

    • MeG says:

      Si eu as merge la cantina, dar singurul loc in care am putea merge e un mall si fara 20-25 de lei nu scapi. Mai pun si motorina de 15-20 de lei si .. ies pe 0 daca trag linia la sfarsit de luna, din pacate. De asta am si cautat solutie pentru masa 🙂

  21. Adelina Radu says:

    Stii ca eu sunt putin "obsedata" de subiect, asa ca mi-a placut postarea asta. Ziua 1 e preferata mea, ai carbohidrati buni (orez salbatic) si carne gatita corect. Dupa aceea insa ai cam multi carbohidrati, dar oricum e mult mai bine decat sa papi pizza sau "shorma cu de toate". Asa cum ziceau fetele, la pranz as mai recomanda langa bucatelel de carnita salata in loc de orez sau paste, in rest "pofta buna", totul arata delicios!

  22. Ramona says:

    scriu si eu mai tarziu pentru ca abia acum am descoperit postrea asta. E f faina caserola asta compartimentata, am mai vazut un topic dedcat mancarii de acasa pe forumul culinar unde era prezenta caserola compartimentata si o idee pentru salata, dressingul de salata il pregatesti de acasa si il pui intr-o punguta, in caserola- de ex ulei + otet, sau poti amesteca legumele cu iaurt, sare si piper iti poti duce in doua recipiente mici speciale pt asa ceva sa le ti in sertar,alaturi de o furculita si o lingurita (eu asa fac- am un sertar cu tacamuri, un bol, sare , zahar, cafea, miere pt ceai si ceaiuri- e sertarul meu bucatrie 😉
    La mine la serviciu majoritatea vine cu pachet, dc nu avem mai luam prostioare de la patiserie care te ingrasa si nici nu tin de foame. Mai bine cu pachetelul.
    Sunt curioasa cum ai facut sandvisul cu ou, l-ai fiert inainte sau cum?

    • MeG says:

      Ramo, fierb oul si il pun feliute in sandiwch, apoi totul merge in sandwichmaker :).
      un ou il face extrem de satios!

      Ce fain de tine ca ai sertarul secret! Bravo!

  23. Dana Maria says:

    Acum un an ti-am comentat ca da, ca si eu imi iau mancare gatita, parca. Acum mananc un mar si un iaurt la munca, dupa ce o vreme o dadusem rau pe saratele, biscuiti, fornetti si altele. 😀

  24. Ame Mih says:

    Imi iau orice legume (foi de salata picurate cu sare, rosii, castraveti, ridichi, morcovi, gogoșari, ardei, cat mai divers) pe care le tai la servici si le asezonez pe farfurie cu bucatele de branza si/sau masline, eventual si cateva picaturi de ulei de masline! Mi se pare cea mai buna masa!

  25. Alina Mac says:

    Imi iau doar cafeaua si o banana sau uneori ceva patiserie 🙂 pentru 4 ore e suficient 😀

  26. noi mancam toti pachetel de acasa la munca. suntem si nevoiti, de altfel pentru ca lucram in afara orasului si nu avem magazine in zona. cu atat mai bine! de obicei, fetele vin zilnic cu mancare gatita, eu ma rezum la branza, masline, castravete, salata de paste, depinde ce mai am prin frigider, dar daca am vreo mancare buuuna rau, nu ezit sa-mi iau la pachet, in casoleta. e mult mai simplu si tinem sub control ceea ce mancam

    • MeG says:

      Gabriela, asta e bine. Asa imi place cand ne adunam toti colegii la masa si vorbim. Si mai gustam si de la ceilalti, hehe, ca unii au niste bunatati…
      Asa e, ar fi ideal sa ne luam zilnic mancare. Numai ca uneori e atat de scurta seara, incat eu pot doar sa imi iau un fruct doua 🙁

  27. Niusha says:

    Eu imi iau pachetul cu mancare la serviciu. In primul rand pentru ca am adoptat regimul de alimentatie sanatos, in al doilea- stiu ce consum cand imi gatesc singura mancare, in al treilea- asa fac economie, preturile in cantina de la noi sunt destul de piparate. Plus ca cantina nu lucreaza 24/24, 7 zile pe saptamana.

    • MeG says:

      Niusha, tu lucrezi in schimburi de spui de program? Intr-adevar, daca iti comanzi de undeva, nu scapi fara 15-20-25 de lei. Dar tot se aduna, cel putin asa mi se pare mie. In plus, de multe ori am comandat una si-a venit alta sau aratau/aveau un gust descurajator 🙁

  28. Federova says:

    Si eu o obisnuiesc sa iau pachet de acasa. Dar ce-mi place caserola ta! Trebuie sa-mi caut si eu asa cu 2-3 compartimente.
    Azi am rosie, castraveti, branzica si masline :D. Fara paine. Dar cand gatesc imi iau orez, paste, gratar cu ceva langa, etc. Acum ca e cald legumele sunt de baza la mine, ma satur din ele insa la cina prefer totusi ceva cald, mancarica sau supa/ciorba (servite acasa evident).
    O sa revin la postarea asta sa-mi notez si eu idei, de la tine si din comentarii.
    Pupici!

    • MeG says:

      Fede, eu am inceput sa imi iau doar supa/ciorba atunci cand comand. Ma gandesc ca e mult mai usor sa comand, ca acasa nu imi fac portii si nici nu as putea sa vin cu supa la birou. Dar e musai de subliniat ca e bine sa mancam cel putin de 2-3 ori pe saptamana supa/ciorba! Eu sunt lesinata dupa asa ceva 🙂
      Te pup!

  29. Eu zilnic duc la job mancare pregatita cu o zi inainte acasa. De obicei pun salata sau caut pe pinterest diferite retete (fara carne) si le incerc. Din punctul meu de vedere aceasta este varianta cea mai buna si mai sanatoasa.

    • MeG says:

      Andrea, asa cum am spus si pe FB, incearca sa adaugi salatelor seminte (mereu!) si alte fructe confiate sau migdale, caju. Eu am comandat o salata care avea merisor, m-a dat pe spate combinatia 🙂

  30. salate diverse, mancare gatita, chiar si ciorba in cazuri deosebite, cu “traista” goala nu se poate si pe langa, ca gustari, migdale crude/fructe, prajitura de casa.

  31. Imi iau mancare la serviciu pt ca incerc sa tin dieta (daca ai auzit de rina)si altfel nu as reusi 🙂