Cupcakes cu lapte condensat si vanilie [Reteta in imagini]

Neata cu soare!
In sfarsit a venit sambata si eu am pregatit pentru voi o reteta :). Am facut-o sambata trecuta si cupcakes-urile sunt un dulce pe care voiam de mult timp sa il execut. In plus, faptul ca au lapte condensat m-a facut sa le vreau mai mult – stiti cat imi place acest ingredient si ca sunt intr-o cautare continua de dulciuri care il contin :). A fost pentru prima data cand le-am facut, mi-au placut mult si probabil le voi reface.
Cupcakes-urile sunt de fapt niste briose, insa diferenta e ca au mot o crema (frosting) din zahar pudra pe deasupra. Arata foarte bine produsul finit, mai ales ca pot fi adaugati coloranti si tot felul de bombonele si decoratiuni. Eu am preferat sa nu adaug coloranti alimentari. Si acum sa trecem la fapte 🙂
Ce ingrediente am folosit pentru 12 Cupcakes cu lapte condensat si vanilie:
  • 125 faina
  • 250 lapte condensat
  • 1 ou
  • 1/2 vanilie
  • 85 gr unt moale
  • 1 jum lgt praf copt

Eu am facut frostingul (crema de deasupra) pentru 6 bucati, pentru ca am luat la birou briose si am vrut sa le las simple. Daca faceti pentru toate cele 12, dublati cantitatile!
  • 100 g zahart pudra
  • 25 gr unt
  • vanilie
  • 1-2 linguri lapte condensat
  • decor.
Incepem cu cupcakesurile. 1. Am pus laptele condensat intr-un vas si va arat o pastaie de vanilie. Eu le prefer, au o aroma puternica. Voi puneti ce va place, ce aveti.
2. Curatam semintele de pe pastaia de vanilie:
2. Ca sa ne luam de-o grija, pregatim si tava in care punem hartiute. De fapt, untul meu nu era foarte moale, asa ca am mai tras de timp 🙂
3. Adaugam untul peste laptele condensat in care am amestecat deja vanilia:
4. Incorporam untul, adaugam oul:
5. Adaugam faina:
6. Praful de copt:
7. Si punem din compozitie in tava, in fiecare hartiuta.
Ma gandeam ca e putin aluat, insa cupcakesurile cresc frumos 🙂
Le tinem in cuptor pentru 18-20 de minute, la 175 grade pentru 15 minute, apoi la minim pentru restul de timp. Voi va cunoasteti cuptorul, stiti cum arde si cum se comporta 🙂
Dupa ce s-au copt, le scoatem si le lasam sa se raceasca. Frostingul trebuie pus cand cupcakesurile sunt reci, altfel se pleosteste. Si nu vrem asta!
Ingrediente frosting – le-ati vazut mai sus, nu repet.
1. Adaugam untul peste zaharul pudra:
2. Si ne speriem un pic, nu se incorporeaza deloc..
3. Adaugam doua trei picaturi de esenta de vanilie, dar nu vedem mare schimbare
4. Asa ca ne intoarcem cu incredere privirea catre laptele condensat – el e cel care ne va ajuta sa inchegam compozitia! 🙂 Punem doua linguri si amestecam:
Rezulta o compozitie cremoasa, delicioasa.
Pe care o punem intr-un pos de plastic pentru a orna cupcakesurile. V-am mai povestit cum fac eu, dar in cazul in care sunt persoane noi pe frecventa, pun din nou pozele. Deci: avem nevoie de un dui (varf pentru ornat) si o punga de plastic.
Introducem usor varful in varful pungii..
Taiem surplusul de punga:
Punem frostingul si suntem gata de ornat!
Aici va lasati imaginatia sa zburde pe campii. Mie mi-au iesit asa:
Si pe doua dintre ele am presarat decoratiuni colorate:
Mi-a placut cel maimult de ciufulita asta, asa ca a mea a fost!! Am pregatit si-o cafea, ca sa ma rasfat 🙂
Impresii despre Cupcakes cu lapte condensat si vanilie: am fost foarte bucuroasa ca au iesit nu numai gustoase, ci si aratoase 🙂 Dupa cum va spuneam la inceput, puteti sa va jucati cu tot felul de culori si decoratiuni. Daca aveti copilasi, puteti sa ii lasati pe ei sa se ocupe de partea asta – cu siguranta vor fi mai mult decat incantati! V-am spus ca au lapte condensat, sunt usor de facut.. asa ca vorba lunga, saracia omului – va invit sa le faceti si va astept cu impresii si sugestii!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

27 Discussion to this post

  1. Cherry Queen says:

    arata delicios.. 😀

    oare merge sa le fac in forme de savarine.. ? :-??

    te pup!

    • MeG says:

      Cherry Queen, ar merge, de ce nu? 🙂 Pune hartiute. Sau daca ai forme mai tari, le poti pune direct in tava. Eu am facut muffins asa inainte sa am tava speciala si nu s-a imprastiat compozitia.
      Spor la gatit 🙂
      :*

  2. Liz says:

    Arata deliciooooos!!

  3. Yum, yum! Si eu le am in plan de mai multa vreme, dar, ca de obicei, astept sa ma mut, in bucataria lu' mama nu ma bag. Mi-am luat si hartiutele ca sa fiu semi-pregatita. Si acum te intreb, tava speciala se gaseste pe la noi?
    Le-as gusta prin ecran! 😀

  4. M and M says:

    Cat de dragute sunt decoratiunile acelea cu inimioare ! eu nu le.am gasit in supermarket:(

  5. Oh yummy! Salivez din nou in fata postarii tale. ;))
    Pupici

  6. Stefania Petcu says:

    Chiar arata biiiiine de tot!ce le-as gusta..DeeDee n-a mirosit nimic?:)

  7. Ladybug says:

    am facut si eu o gramada, dar cu lapte condensat nu am incercat, si eu le-am ornat si m-am bucurat mai rau ca un copil de rezultat. nici nu imi mai venea sa le mai mananc.
    o sa le incerc si eu arata mai mult decat yummy!!! pupici 🙂

  8. Alina says:

    nu stiu pe care s-o aleg :))

  9. Carla says:

    Arata foarte bine, si mai zici ca sunt si gustoase, deci perfecte! 🙂

  10. Ghelase Mihaela says:

    yami ce bine arata

  11. ABeautyTale says:

    Aaaaaaaaaaaaaaaaa ce ma enervezi! Mi-ai facut o pofta de-am mancat juma' de ciocolata acum la ora asta!

  12. Paula Karina says:

    woow, arata pur si simplu delicioooos, Adinaaa! chiar am sa incerc si eu, ca vad ca e chiar simpla reteta.:* pup

  13. Tatiana says:

    Unde gasesc si eu lapte condensat ?arata foarte bine !

  14. […] Cupcakes cu lapte condensat si vanilie […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fii la curent cu tot ce mişcă pe FromMegwithLove.Ro! Hai şi pe Facebook: