Taitei de casa – Reteta in imagini

Stiu ca e foarte comod sa cumparam taitei gata facuti. De fapt, asta am facut cam toata viata mea, pana cand a venit momentul in care am ramas fara – acum vreun an. Asa ca plina de avant, am purces la facut taitei. Din pacate, m-am plictisit de atata intins si au iesit niste monstri maari si grosi, demni de pus langa dinozauri si alte creaturi gigant care populau odata planeta. Atunci am fost destul de dezamagita de rezultat, asa ca niciodata nu mi-au lipsit taiteii din casa.
Numai ca m-a lovit pofta de ciorba intr-o seara minunata dupa ce m-am intors in tara si am aruncat jumatate din bucatarie. Mai exact, la vreo doua zile de la extractia maselei de minte.  Ceea ce inseamna ca daca as fi coborat sa cumpar, toata lumea s-ar fi uitat la mine ca la felul 12 si m-ar fi intrebat daca nu ar fi bine sa-mi scot un certificat medico legal. Pe scurt, eram vanata si umflata, asa ca nu am vrut sa sperii copiii si pe-ale lor mume si am dat inca o sansa taiteilor. Poate ca multe dintre voi sunteti experte, insa sunt sigura ca mai sunt domnite care nu au avut curaj sa-i faca sau carora nu le-au iesit (ma includ), asa ca am luat si camera foto aproape si cu incredere in fortele proprii, am inceput procesul.
M-a multumit rezultatul, asa ca va invit sa-mi fiti alaturi la o noua reteta in imagini :. Galuste pufoase am facut, facem si taitei si gata, ciorbele si supele sunt la putere 🙂
In primul rand, avem nevoie de:
– 2 oua;
– 150 gr faina + 3 linguri (nici cu varf, nici rase);
– sare;

– 4 linguri apa.

In foto vedeti doar un ou, am mai adaugat unul dupa.
Ne suflecam manecile (daca avem asa ceva) si incepem sa amestecam.

Eu am pus din start cele 150 gr faina, apoi am mai adaugat 3 linguri pe parcurs. Ideea e ca aluatul trebuie sa fie nelipicios atunci cand il scoatem din vas. In functie de marimea oualelor, mai adaugati o lingura-doua de faina. Am pus si apa.

Si framantam in continuare. Deja incepusem sa ma plictisesc iar, dar nu, de data asta n-am mai renuntat – ori facem taitei de casa, ori nu mai facem!

Dupa ce am inglobat toata faina si aluatul e omogen, il scoatem pe blatul infainat.

Si incepe iar distractia, de data aceasta cu intinsul. Luam faina aproape, vom avea nevoie de ea.
Facem o foaie subtire…

Pudram cu faina, mai intindem:

Pana ajunge cam asa:

Pudram cu faina pe jumatate, indoim:

Pudram din nou cu faina, intindem..

Si pudram si intindem intr-o veselie.
Impaturim iar foaia, pudrand faina pe jumatate din ea:

Si dupa cum spuneam, pudram, intindem si ajungem la un pachetel cam asa:

Pe care il taiem in fasii mai inguste:

Pe care le suprapunem:

Cu un cutit cu lama lata incepem sa taiem cat mai fin taiteii:

Urra! Astia-s toti:

Ne infainam mainile si ii desfacem usor:

Ii intindem pe plansa pe care am imprastiat putina faina si ii lasam la uscat.
Eu am folosit o parte din ei in aceeasi zi, dupa cum puteti observa 🙂

Restul se tin intr-o cutie inchisa ermetic si ii folosim data viitoare.
Impresii:
Procesul dureaza destul de mult, dar se merita – macar stim ce am pus in ei. Daca aveti si oua de la tara, e perfect.
Ati facut pana acum taitei? 🙂
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

13 Discussion to this post

  1. KaBea says:

    Sigur ca facem si taitei de casa,doar ca eu ii fac fara apa,la 100 gr. faina 1 ou,un strop de sare si ies perfecti.Merita sa cumperi o "masinuta " de intins ,acum sunt destul de ieftine. Poti sa pastrezi si in pungi de hartie.Gasesti la mine pe blog cum ies.Sa ai spor si sa-i mananci cu placere.

  2. Diana Tudor says:

    Nu am facut niciodata singura, mama mai face cateodata dintr-un ou, sare si faina si ii foloseste o data pe toti. Sunt mult mai buni decat cei din comert, dar migalooosi!

  3. auroratoma says:

    I-as face si eu, dar trebuie sa stai sa tot intinzi foaia. Eu si la placinta ma chinui multa timp pana reusesc sa intind doua foi si simt ca imi ard mainile. Poate cu o masina pentru taitei (cum este cea mentionata de KaBea) treaba ar fi mult mai usoara.

  4. bibelou says:

    Mai, stii ce imi place foarte mult la blogul tau? Felul cum reusesti sa imbini machiajul cu unghiutele, cu mancarea, cu toate chestiile… mai demult, citeam pe net ca daca iti faci un blog, trebuie sa stabilesti dinainte ce vrei sa contina, nu sa devina o amestecatura… dar uite ca la tine vad de toate si imi place. Cred ca imi transform si eu bloguletul… 😛

    • MeG says:

      Bibelou, ma gandesc ca majoritatea dintre noi au ocupatii de genul. Ne mai facem o manichiura, mai bem un ceai, mai cumparam un produs, mai facem ceva bun.. De aceea imi place sa le amestec si nu ma limitez doar la sfera de frumusete.
      Stim cate putin din fiecare! 🙂
      Multumesc de apreciere.

  5. budadana says:

    si la masa nu ne inviti? ca ne-ai facut o pofta :))

  6. Ce tare estiiiii!
    M-am gandit si eu sa fac dar ma gandeam ca e "musai si neaparat" sa ai aparatul acela special si m-am lasat pagubasa. ;))
    Pupici

  7. Special Koko says:

    Daca ar fi vreodata sa ma apuc de gatit, cred ca m-as apuca de prajituri :)) Sunt singurele care par fun to do:D

  8. Eu iubesc supele cu muuuuuulti taietei de casa. Mama e raspunzatoare de prepararea lor asa ca nu stiu ce pune in aluat…la taiat o mai ajut si eu. Acum ca ma gandesc mai bine data viitoare o sa incerc si eu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *