Bomboane cu lapte condensat, ciocolata si cocos

Incep prin a va spune ca aceste bomboane sunt dementiale. Excelente. Delicioase. Ganditi-va un pic: lapte condensat (yummmm!), ciocolata si nuca de cocos.. Cat de bine suna combinatia? Trebuie sa le incercati si sunt sigura ca o sa va conving sa o faceti!
Procedeul e usurel, nu dureaza mult, nu implica derivate de ordin n. Deci doamnelor, domnisoarelor si (de ce nu?) domnilor, o noua reteta in imagini pentru voi, ca nu cumva sa spuneti ca ati vrea sa faceti, dar nu stiti cum 🙂
In primul rand, ingredientele:
– 25 grame stafide (puteti adauga 50 gr, dar nu mai mult; de asemenea, puteti pune nuci, alune etc);
– 180 gr ciocolata neagra (eu am pus doua tablete de Milka);
– o cutie lapte condensat (al meu e luat de la Auchan, 397 gr);
– 100 gr unt;
– 210 gr biscuiti digestivi (ai mei au avut aroma de scortisoara, de aceea nu am mai pus nicio alta aroma. Voi puteti adauga esenta de rom spre exemplu).

Ce facem cu ele 🙂

1. Intr-o cratita teflonata punem la foc mic ciocolata, untul si laptele condensat

2. Maruntim biscuitii. Eu i-am pus intr-o punga zip si le-am dat in cap 🙂

 Pana au aratat asa :). Nu e nevoie sa ii maruntim bine-bine. Puteti folosi si robotul.

3. Intre timp, mai amestecam in compozitia de pe plita.

..care incepe sa se ingroase si uniformizeze

4. Adaugam stafidele

5. Si biscuitii.

 

Va recomand sa adaugati biscuitii pisati in timp ce amestecati.
6. Intre timp, punem hartie de copt pe un vas (de fapt, eu am facut asta la inceput) si transferam in tava:

 

7. Lasam sa se raceasca si apoi bagam in frigider. Dupa cateva ore, s-a intarit si am scos compozitia din forma.

8. Taiem:

 

9. Transferam bucatelele intr-un vas in care am pus nuca de cocos.

13. Tavalim fara mila 🙂 compozitia in nuca de cocos, modeland bilute. Dupa ce am terminat, am purces la fabricarea pozelor de final.
Iata bomboanele, in toata splendoarea lor:

 

Impresii:
– sunt foarte gustoase si aratoase;
– in cazul in care le faceti iarna, puteti taia pur si simplu cuburi din compozitie. Eu le-am facut vara, la 32 grade (cel putin) si nu ar fi rezistat;
– le puteti pune in mijloc o aluna, o migdala etc.
– chiar daca m-am ingrasat 50 de kile de cand le-am facut si tot degustat, se merita, sunt parfumate si deosebite.

Va tenteaza? 😀

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

51 Discussion to this post

  1. I'm drooling here!:)) Arata exceptional si nu ma indoiesc nici de gust!

  2. Deci nu mai pot de pofta :))))))))))
    Yumm si usor de facut, ce putem dori mai mult, nu?
    Pupici

  3. Raluca says:

    daca ma tenteaza? deja salivez! Trebuie neaparat sa le incerc! TREBUIE

  4. Irina says:

    O alta varianta e cu lapte+cacao+zahar+arome incalzite pe foc, biscuiti amestecati cu nutela+nuci+alune si amestecate cu ingredientele de pe foc si apoi facute bilute date prin cocos si eventual pusa o aluna sau o fructa mica in mijloc :)))
    Bune, bune …… mi-ai facut pofta :)))

  5. Anca Pop says:

    mama facea tot timpul bombonele de-astea :)) doar ca eu le ziceam bombe si asa le-a ramas numele. Ar trebui sa ii amintesc sa mai faca candva :))

  6. Ada.A. says:

    yum-yum! cat de bine arata!
    De retinut reteta si de preparat bombonicile cat mai curand posibil! 🙂

    Multumim pt postare! Deeelicioas! 🙂

  7. Alina says:

    super! acum bucataresc si eu, astept sa mi se faca pansispanul :))

    eu le-as face pe bulinele astea cu ciocolata cu lapte 🙂

  8. Anamaria says:

    yamy yamy ce pofta mi ai facut 🙁

  9. Anca says:

    Absolutely, delicious
    Yummy

  10. Alina says:

    si eu nu stiam ce sa fac dulce astazi… multumesc de idee arata si suna delicios…

  11. Deea says:

    Salivez pe tastatura:))

  12. Liz says:

    off cat de mult imi place genul asta de desert 8->

  13. Cu Lore says:

    Imi aminteste de baiadera.. fac si eu in weekend. Dar se lipeste bine nuca de cocos pe compozitie, nu cade, dupa ce compozitia vine de la frigider?

    • MeG says:

      Lore, in contact cu mana se modeleaza :). Eu le-am facut pentru Camera cu pisici si le-am scos in balcon si fiindca au inghetat, n-am mai stat sa le modelez, ci le-am taiat patratele :). La frigider nu ingheta.

  14. Cristina says:

    Arata foarte bine, felicitari!

  15. Stefania Petcu says:

    Incerc sa las deoparte bunatatile astea,dar cand am vazut imaginile a inceput sa mi ploua in gura…mmmm!

  16. Monica Tone says:

    Vai ce îmi faci tu mie… Tocmai ce sunt la dieta

  17. yummi,mi-ai facut pofta 😀

  18. imi lasa gura apa; eu si cu DEEDEE ce ne uitam lung la ele :)))

  19. azi e ziua mondiala a pisicilor, asa ca DeeDee are dreptul la o portie maaare de bomboane !

  20. Rodica Granpier: sunt foarte bune, ar trebui sa le incerci!

  21. Mihaela Ghelase: hehe, DeeDee se uita, dar nu pofteste :)) castiga curiozitatea!

  22. Grigoras Mihaela: mi-ai luat-o inainte, Miha 🙂 A primit un pupic DeeDee (sau mai multi), asa cum poti vedea in poza de mai sus 🙂

  23. nu sun fan bomboane,dar imi place ciocolata (amara) si cocosul <3

  24. Andreea Deea: te astept cu impresii 🙂

  25. imi cumpar cele necesare si la treaba Ș)

  26. Bianca Maria says:

    Yumyyyy..ce poftaaaa am !!

  27. Am incercat multe retete pe care le-ai postat si vreau sa-ti multumesc.Mersi si pt ca faptul cum le prezinti pt ca le-am realizat si nu am avut esecuri.
    😉

  28. Gabriela Elena Popescu, ma bucur tare mult sa aflu asta! 🙂 Spor in cotinuare la bucatarit! te astept si cu poze ;). Pupici!

  29. […] Bomboane cu lapte condensat, ciocolata si cocos – musai de încercat! Este o reţetă pentru începători, aş spune. Foarte uşoară şi rapidă! […]

  30. […] (sau nu)! Mi se pare că bomboanele acestea seamănă foarte bine cu o altă reţetă de bomboane cu lapte condensat, ciocolată şi cocos pe care v-am propus-o, nu e […]

  31. Ramona Pana says:

    In mod clarrrr incerc si eu. <3 Arata bestial bombonicile acestea <3 . Sper sa gasesc lapte condensat :). Oare l-as putea inlocui cu altceva?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *