Prima zi de scoala

In apropiere e o scoala + gradinita. Un fel de doi in unu. Asa ca am putut observa si auzi (daaa, daca am geamul deschis se aud copilasii foarte bine) cum a decurs dimineata din prima zi de scoala.
Incerc sa ma gandesc la primele mele zile de scoala. In primii ani, era bucurie. Dupa aia, m-am prins eu care-i treaba si nu mai eram asa nerabdatoare sa inceapa scoala :)).
Imi amintesc de careul din curtea scolii, unde trebuia sa ne incolonam si, cu flori pentru “doamna”, asteptam deschiderea oficiala a noului an scolar. In fiecare an, coloana se schimba si mergeam tot mai in dreapta. Unde mai pui ca in gimnaziu am fost la clasa cu litera F, ceea ce insemna ca eram ultimii-ultimii. Se imparteau manualele.. Caietele si rechizitele erau cumparate din timp.. Si pana cand venea catalogul oficial, profesorii aveau un fel de registru.
Am avut parte de o invatatoare blanda (desi cand n-am stiut cat fac 6 x 4 – imi amintesc perfect :)) – am luat cateva bete la palma..), de o diriginta pe care am regasit-o cu drag pe Facebook si de profesori (majoritatea) dedicati.
Purtam uniforme, codite si fundite.
Era frumos.. tu ce-ti mai amintesti din primele zile de scoala?

Comments

Related Posts

5 Discussion to this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Liz says:

  Imi amintesc ca aveam un ghiozdan cat mine de mare si eram destul de emotionata. Am stat o gramada la slujba de pe terenul de sport unde ne adunase pe toti si apoi ne-a luat "Doamna" in clasa. Ne-a pus bobocei in piept si.. asa am inceput clasa I. Eu eram in H. Nu mai stiu daca eram ultimii. Am fost multe clase 🙂 Bete la palma nu tin minte sa fi luat vreodata..:)
  In schimb imi amintesc bine ca in prima zi de facultate n-am fost la deschidere :">

 2. MeG says:

  Nici eu n-am ajuns la facultate; nemernicii anuntasera ca se tine la facultatea de drept, cand am ajuns acolo, ciuciu, ca s-a mutat sediul, ca nu stiu ce..
  la inscriere eu am mers la drept – cred ca si tu la fel, nu? si acolo au afisat listele cu admisii etc.
  apoi au schimbat sediul.. deci am ratat marea deschidere 🙂

 3. cLyyy0 says:

  Sunt putin nostalgica, acum ca am citit acest post.. Eu imi aduc aminte ca imi era foarte frica in prima zi de scoala pentru ca nu vrioam sa stau cu baiat in banca.. Imi mai aduc aminte de creioanele colorate pe care le aveam, de 2 bete luate la palma pentru ca nu eram atenta…

 4. MeG says:

  cLyyy0: >:D< ai scris frumos, ma faci si pe mine sa ma intorc intr-un timp departeeee, la 2 codite blonde 🙂

 5. cLyyy0 says:

  Ce frumos ca aveai parul lung pentru codite:x. Eu abia in clasa a 4-a sau a 5-a am convins-o pe mami sa imi lase parul lung:)). Eu purtam cordeluta in clasele mai mici…