Pasta de ghimbir – Reteta in imagini

V-am tot scris despre ghimbir si l-am laudat, pentru ca mie mi-a facut foarte bine. Fiindca in Romania nu gasesc ghimbirul la fel de proaspat, gustos si parfumat ca acela cu care eram invatata , ceaiul parca nu are acelasi gust. Asa ca am ales sa fac pasta de ghimbir, pe care o voi consuma fie punand o lingurita in ceai, fie ca atare, cate jumatate de lingurita/o lingurita pe zi.Pasta de ghimbir - Reteta in imaginiNu e mare filosofie sa il faceti. Puteti folosi mai multa miere, poate mai multa lamaie. Eu consum fara probleme ceaiul, asa ca nu mi-a trebuit multa miere. Dar hai sa le luam pe rand…

De ce avem nevoie pentru a prepara pasta de ghimbir: ghimbir, miere naturala si lamaie (eu am folosit un lime). De asemenea, ne trebuie un borcanel in care punem rezultatul.Pasta de ghimbir - Reteta in imagini(In caz ca va intrebati ce miere e aia – eu pun mereu in miere nuca si pastai de vanilie si asa o folosesc :). Evident, nucile nu au ce cauta in aceasta ecuatie)
Spalam si curatam ghimbirul:Pasta de ghimbir - Reteta in imaginiSi il dam pe razatoare (ghimbirul acesta pe care l-am comparat a fost extrem de butucanos, plin de fibre..). Taiem si cateva feliute din lime:

Pasta de ghimbir - Reteta in imaginiPunem o feliuta de lime pe fundul borcanului, tragem mierea aproape 🙂

Pasta de ghimbir - Reteta in imaginiStoarcem lime-ul si amestecam. Eu am pus trei linguri din acestea de miere.

Rezultatul final – Pasta de ghimbir:Pasta de ghimbir - Reteta in imaginiPasta de ghimbir - Reteta in imaginiPasta de ghimbir - Reteta in imaginiE posibil ca din cauza coajei de lime pasta de ghimbir sa se amarasca, asa ca mai bine renuntati la ea! Eu am scos lime-ul a doua zi si nu influentase gustul.

Pasta de ghimbir se pastreaza la frigider, cu borcanelul inchis bine.

Comments

Article Tags : , ,
Related Posts

2 Discussion to this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Liz says:

    ti-am zis eu ca in Romania ceaiul nu e super 🙂

  2. MeG says:

    e prea iute si noduros ghimbirul 🙁