Sa gatim – Galuste de gris perfecte

Acum ceva vreme o prietena a venit la mine in vizita si pentru ca tocmai oprisem focul la supa cu pui si galuste pe care o facusem, am invitat-o la masa :)
S-a minunat de galustele mele pufoase si m-a intrebat cum le fac.
Ei bine, eu am doua moduri de-a le face:
1. Bat oul intreg, adaug ceva sare si gris pana cand se face ca o smantana mai groasa. Metoda asta poate da gres, pentru ca uneori poti scapa prea mult gris sau.. nu reusesti sa dozezi corect cantitatile.
2. Separ oul, bat albusul spuma si frec galbenusul cu putin ulei. Adaug galbenusul peste albus si gris in ploaie. Metoda asta nu are cum sa dea gres!
Zilele acestea am facut din nou supa si daca tot eram in toane bune, am facut si poze :) Asadar, iata cum puteti obtine galuste pufoase, moi in mijloc (Asta era problema nu? Galustele ies moi pe margine si tari ca piatra in mijloc – mi s-a intamplat si mie :) ).
Hai sa vedem cum facem! Inca o reteta in imagini, yay! Sa nu va mire ca printre oje, review-uri si altele veti gasi si retete! :)
In primul rand, avem nevoie de un ou (atat mi-a trebuit mie la oala pe care am folosit-o), putina sare si gris. Ce vedeti in fotografie nu a ajuns, am desfacut ulterior alta punga.Galuste de gris perfecte

Cum facem:

1. Separam oul – albusul il transferam intr-un castron, galbenusul in alt castron (eu de obicei il pun in paharul asta):Galuste de gris perfecte
2. Adaugam un praf de sare albusului (se vede mai sus, sarea e cea alba) si jumatate de lingura de ulei galbenusului. Incepem sa batem albusul:Galuste de gris perfecte

3. Batem pana albusul sta teapan si curge greu de pe lingura. Cam asa ar trebui sa arate:Galuste de gris perfecte

4. Adaugam galbenusul frecat cu uleiul:Galuste de gris perfecteGaluste de gris perfecte

5. Incepem sa amestecam pale-pale, de sus in jos:Galuste de gris perfecte

6. Dupa ce am amestecat, incepem sa punem gris:Galuste de gris perfecteGaluste de gris perfecte

7. Amestecam la fel, de jos in sus, pale-pale (vedeti cum tin furculita):Galuste de gris perfecte

8. Dupa ce am pus tot grisul din punga, a rezultat amestecul acesta:Galuste de gris perfecte

Este cam subtire, curge usor de pe lingura, asa ca mai adaugam gris:Galuste de gris perfecte

9. Am ajuns la consistenta dorita, e ca o smantana mai groasa. Daca o faceti prea moale, galustele se dezintegreaza.Galuste de gris perfecte

10. Supa fierbe,Galuste de gris perfecte

11. Dam focul la mic si incepem sa luam cate putin din compozitie si adagam in oala:Galuste de gris perfecte

12. Asa arata dupa ce am pus toate galustele:Galuste de gris perfecte

13. Lasam la mic si acoperim pentru cateva minute minuteGaluste de gris perfecte

14. Cu o miscare, intoarcem fiecare galuscaGaluste de gris perfecte

Unele cu burta in sus, altele asteapta la rand :)Galuste de gris perfecte

15. Inchidem focul si lasam acoperit pana la servire.
16. Asa arata in final, in castronas :)

Galuste de gris perfecte
Am uitat sa va precizez ceva: in caz ca puneti prea mult gris si vi se pare tare compozitia, adaugati putin lapte/smantana/iaurt. Unele persoane pun si ulei in galuste, insa eu le prefer fara.
Va asigur ca sunt foarte pufoasssssse si moi la mijloc.
Cum vi se pare reteta propusa de mine? Sper ca acum sa va iasa 100% galuste perfecte!
Daca aveti vreo sugestie – poate ar trebui sa fac altfel fotografiile? sa explic altfel? – sau vreo intrebare, va rog sa lasati un comentariu. Multumesc!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

9 Discussion to this post

  1. Ana says:

    Yumm, Megutz, foarte fain. Mie doar prima oara mi-au iesit bine, a doua oara ghiulele si am renuntat. Acum o sa incerc iar cu metoda ta :*

  2. MeG says:

    Sa incerci – albusul batut garanteaza reusita :) ai grija sa nu pui prea mult gris, vezi tu textura – nici prea moale, dar nici sa stea lingura teapana in amestec :))
    Pupicelus, te astept cu impresii :)

  3. Ana says:

    Gata, le-am executat! Au iesit perfecte! Poate un pic de gris in plus ar fi trebuit, nu s-au dezintegrat dar sunt foarte foarte pufoase si usurele. ce bine, supa cu galuste este preferata mea si mi-era tare ciuda ca nu-mi ies :*

  4. MeG says:

    Yay! Ma bucur ca au iesit! de-acum, la galuste inainte! :))
    te pup.

  5. Diana Baciu says:

    uite chiar o sa incerc ca intotdeauna am probleme cu galustele….

  6. […] M-a multumit rezultatul, asa ca va invit sa-mi fiti alaturi la o noua reteta in imagini :. Galuste pufoase am facut, facem si taitei si gata, ciorbele si supele sunt la putere In primul rand, avem nevoie […]

  7. Alina Smaranda says:

    Arată foarte bine,de obicei eu le fac ca in prima descriere,însă m-ai făcut tare curioasă,data viitoare o sa incerc si a doua variantă. Ps :având in vedere ca eu stau f mult in bucătărie imi pica foare bine articolele despre si cu mâncare😃😍

  8. Mmm ce bine arata!!!! Se vede ca sunt pufoase si gustoase!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fii la curent cu tot ce mişcă pe FromMegwithLove.Ro! Hai şi pe Facebook: